АЗУРИ ПРЕДАЛИ ДРВЕНУ КАШИКУ ШКОТИМА

ИЗБЕГЛИ ПОСЛЕДЊЕ МЕСТО: Славље Италијана у тријумфу против Шкота.
ИЗБЕГЛИ ПОСЛЕДЊЕ МЕСТО: Славље Италијана у тријумфу против Шкота.

У првом мечу последњег одлучујућег кола Купа шест навија Италијани су избегли задње место у најпрестижнијем такмичењу репрезентација Старог континента савладавши Шкотску 13:6 (3:3) на терену стадиона Олимпико у Риму препустивши тиме Келтима Вуден спун, односно дрвену кашику трофеј који „осваја“ последњепласирана селекција.

У првих 40 минута поред једне казне с обе стране и жутог картона Ника Де Луке пред одлазак на одмор није било ничег што би се могло истаћи.

Италијани су постигли како се касније испоставило, једини есеј почетком другог полувремена преко Ђованбатисте Вендетија. После пар фази Азури су се приближили гол линији Шкота коју је успео да пређе хитроного и снажно крило домаћина између статива а Кристофер Бартон је био сигуран за трансформацију.

ЂОВАНБАТИСТА ВЕНДЕТИ: Стрелац јединог есеја на мечу.
ЂОВАНБАТИСТА ВЕНДЕТИ: Стрелац јединог есеја на мечу.

Недисциплина је поново коштала госте играча мање јер је и Џиму Хамилтону ирски арбитар Алан Роланд показо жути картон али то као да их је малко уозбиљило. Са 14 играча Шкотланђани не само да су успели да се одбране него су издејствовали и казни ударац који је још јдним прецизним шутем Грег Леидлоу претворио у поене.

Међутим, Кристофер Бартон је у тренитцима када су Италијани имали играча на клупи за кажњене успешно извео дроп шут за гол који је оверио победу Италије протзив Шкотске чиме су рагбисти с Апенинског полуоствра први пут после пет година избегли Вуден спун, односно последње место у Купу шест нација.

МИРКО БЕРГАМАСКО У РУКАМА ШКОТА
МИРКО БЕРГАМАСКО У РУКАМА ШКОТА

ИТАЛИЈА – ШКОТСКА 13:6 (3:3).

Стадион Олимпико у Риму.

Гледалаца: 75.000.

Главни судија: Алан Роланд (Ирска).

Помоћници: Џорџ Кленси (Ирска), Паскал Гозери (Француска).

Судија у ТВ студију: Најџел Вајтхаус (Велс).

ИТАЛИЈА: Андреа Ло Ћићеро, Леонардо Ђилардини, Мартин Кастрођовани, Квентин Гелденхјуз, Марко Борталоми, Алесандро Зани, Роберт Барбиери, Серђо Парисе, Едоардо Гори, Кристофер Бартон, Мирко Бергамаско, Гонзало Канале, Томазо Бенвенути, Ђованбатиста Вендити, Андреа Маси.

Томасо Д` Апиће, Лоренцо Цитадини, Џошуа Фурно, Симоне Фаваро, Маноа Восаваи, Тобиас Ботес, Ђулио Тониолати.

ЕСЕЈ: Ђованбатиста Вендети (43`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Кристофер Бартон (44`).

КАЗНА: Мирко Бергамаско (11`).

ДРОП ГОЛ: Кристофер Бартон (77`).

ЖУТИ КАРТОН: Алесандро Зани (66`).

ШКОТСКА: Алан Џејкобсен, Рос Форд, Џеф Крос, Ричи Греј, Џим Хамилтон, Џон Баркли, Рос Рени, Дејвид Дентон, Мајк Блер, Грег Леидлоу, Шон Ламонт, Грејми Морисон, Ник Де Лука, Макс Еванс, Стјуарт Хог.

Скот Лоусон, Јуан Мареј, Алистер Келок, Ричи Вернон, Крис Кастр, Руард Џексон, Џек Чуберт.

КАЗНА: Грег Леидлоу (36`, 60`)

ЖУТИ КАРТОНИ: Ник Де Лука (39`), Џим Хамилтон (55`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.