БИАРИЦ ОСТАО У ИГРИ, БЕНЕТОН НАМУЧИО САРАЦЕНСЕ

ВИСОК ЛЕТ БАСКИЈАЦА: Капитен Биарица Иманол Харинодоки осваја аут против Оспрејса.
ВИСОК ЛЕТ БАСКИЈАЦА: Капитен Биарица Иманол Харинодоки осваја аут против Оспрејса.

Биариц Олимпик који је до пре свега три недеље био на последњем месту француског првенства после данашње убедљиве победе 36:5 (17:0) остварене против Оспрејса у оквиру групе 5, на домак је од пласмана у четвртфинале Европског рагби купа где је су Сараценси обезбедили место и предност домаћег терена великом муком савладавши Бенетон у Тревизу 26:20 (13:17).

Јунак победе против Велшана која је коначно ораположила Сержа Бланкоа председника Баскијаца, био је натурализовани репрезентативац Сједињених Америчких Држава, родом из Зимбабвеа Такудзва Нгвења. Брзоноги црнац три пута је положио лопту у есеј простор Оспрејса што су по једном учинили још и Беноа Баби и Иан Балшо док је Димитри Јашвили погодио четири трансформације и казну за коначних 36:5.

Једине и утешне поене за Оспрејсе је постигао резервни талонер Ричард Хибард у 62. минуту утакмице.

Са освојем бонус бодом Олимпика из Биарица у сваком случају очекује наставак такмичења у Европи само у зависности од исхода преосталих утакмица, биће познато да ли ће то бити у елити или Челиџ купу.

НАМУЧИЛИ СЕ: Енди Сол у продору против Тревижана.
НАМУЧИЛИ СЕ: Енди Сол у продору против Тревижана.

С друге стране шампиону Енглеске мало је недосталао да остане без места у нокаут фази Европског рагби купа. На гостовању Бенетону у Тревизу био му је потребан само бод али какву су игру приказали могу бити изузетно задовољни оствареном победом и овером четврфинала на домаћем терену.

Бенетон је два пута на мечу имао предност, једном и од 17:10 али је одличујући преокрет направио Дејвид Стретл на самом почетку другог полувремена. После добро изведеног почетног ударца бивши играч Харлеквинса је покупио лопту после изблокираног шута и постигао други есеј за првака Премијершипа.

То ипак није поколебало Италијане који су до краја меча константно вршли притисак и озбиљно претили да узму скалп Сареценсима али су ипак морали да се задовоље само бонус бодом јер су поред полагања Стретла и Мауриса Боте претварања и четири казне Овена Фарела пресудиле победника.

РЕЗУЛТАТИ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА ГРУПЕ 5

БЕНЕТОН ТРЕВИЗО – САРАЦЕНС 20:26 (17:13)

БИАРИЦ ОЛИМПИК – ОСПРЕЈС 36:5 (17:0)

КОНАЧНА ТАБЕЛА ГРУПЕ 5

[table “9” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.