БОКЕ У ПОСЕТИ ЧЕЛЗИЈУ

СПОЈ РАГБИСТА И ФУДБАЛЕРА: Цес Фабрегас, Ебен Етцебет и Џон Тери. ФОТО: Chelsea FC
СПОЈ РАГБИСТА И ФУДБАЛЕРА: Цес Фабрегас, Ебен Етцебет и Џон Тери. ФОТО: Chelsea FC

Рагбисти Јужне Африке у склопу припрема за полуфинале Светског купа, чега је саставни део и опуштање пред меч од толиког значаја као што је сутрашњи, искористили су чињеницу да су у близини Лондона да посете Фудбалски клуб Челзи, тачније тренинг камп славног енглеског Премијерлигаша.

Јужноафриканци су просто били одушевљени условима који фудбалери Челзија имају на располагању. На најбољи начин утиске Спрингбокса је описао Скалк Бургер на прес конференцији данас одржаној у медија центру стадиона Твикенхем, који сам лично није био у посети тиму из југозападног Лондона али је пренео утиске саиграча.

– Не знам као је дошло до самог догађаја али момци који су били у посети једноставно нису могли да верују какви су услови на располагању првотимцима Челзија. Они имају 32 терена који су у савршеном стању и сваки од њих је бољи од оних које ми имамо кући.

Ебен Етцебет је рекао поводом посете Челзију:

Обично два дава пред утакмицу смо слободни и готово можемо да радимо шта хоћемо. Мислили смо да неје лоша идеја дођи у посету Челзију да видимо шта они раде. Тренинзи изгледају као забава али уједно и веома професионално.

Дијего Коста, Сеп Фабергас и Џон Тери били су импресионирани величином Спрингбокса. Једноставно нису могли да се начуде колико су високи неки од играча Јужне Африке. А Боке су послали баш репрезентативне међу којима су неки од највиших у свету рагбија млађани и високи Луд Де Јагер са својих 205 центиметара и Ебен Етцебет са 203.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.