БУНТОВНИЦИ УГРАБИЛИ ПРВЕ СУПЕР РАГБИ БОДОВЕ

ПРВЕНАЦ РЕБЕЛСА НА СТАРТУ: Куртли Бил честита полагање Хјуу Пајлу (са скрам капом).
ПРВЕНАЦ РЕБЕЛСА НА СТАРТУ: Куртли Бил честита полагање Хјуу Пајлу (са скрам капом).

У уводној утакмици нове сезоне Супер рагбија први бодови припали су Ребелсима који су у аустралијском дербију на стадиону Ректангулар у Мелбурну савладали Вестер Форс 30:23 (10:11). Бунтовници су били близу узимања и бонус бода обзиром да су три есеја постигли преко Џеда Робинсона, Хјуа Пајла и Ричарда Кингија док је Џејмс О` Конор поред све три трансформације погодио и три казне.

Међутим, гости из Перта су после првих пола сата игре имали вођство 11:0 казненим ударцем Кајла Годвина и есејем Алфија Мафија који је други центар Вестерн Форса претворио али и играча више јер је Скот Хигинботом добио жути картон.

ДЕТАЉ С МЕЧА У МЕЛБУРНУ: одбрана Ребелса на делу.
ДЕТАЉ С МЕЧА У МЕЛБУРНУ: одбрана Ребелса на делу.

До одласка на одмор домаћини су се приближили на један разлике и направили преокрет почетком другог полувремена. Другим полагањем Алфија Мафија гости су били у минималном заостатку а трећом четвртином меча најпре Крис Алок одлази на клупу за кажњене на десет минута и који трен касније и Алби Метјусон.

Са 13 момака на игралишту рагбисти из западне Аустралије нису успели да направе преокрет али су били надомак јер је резервиста и бивши Валаби Ричард Браун поентирао а Кајл Годвин поново био сигуран за додатна два поена за 27:23. Трећом казном тријумф Бунтовницима из Мелбурна оверио је Џејмс О` Конор који је одиграо утакмицу са 18 копчи на доњој усни с леве стране, последици припремног меча с Хајлендерсима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.