ВЕЛИКАНИ ЕВРОПЕ ПОНОВО НА БОЈНОМ ПОЉУ

ОТВАРАЈУ ТРЕЋУ РУНДУ: Рагбисти Италије и Ирске на делу у претходном сусрету
ОТВАРАЈУ ТРЕЋУ РУНДУ: Рагбисти Италије и Ирске на делу у претходном сусрету

Најпрестижније репрезентативно такмичење Старог континента враћа се утакмицама трећег кола Првенства шест нација које ће отворити окршај Италије и Ирске у Риму, после којег ће следити онај у Кардифу између Велса и Италије, док је недеља је резервисана двобој Француске и Шкотске у Сен Денију.

Ирци газе ка титули најбоље селекције Европе. После сигурних победа против Велса и браниоца трофеја Француске у прошлом колу, нова препрека на том путу биће им Италија. На први поглед лаган противник. Међутим, искусни познаваоци рагбија били су у прилици да препознају добре игре и неспоран квалитет Азура у претходне две рунде, у којима су доказали да је само питање тренутка када ће један од великана поклекнути пред ударом момака са Апенинског полуострва.

Наравно, прва репрезентација на ранг листи Светског рагбија је фаворит пред сусрет. Ипак, треба имати на уму да су Италијане једва у Риму победили Французи док су задали доста мука Енглезима на Твикенхему пре две недеље што даје реалне шансе да можемо очекивати и изненађење на стадиону Олимпико у Вечном граду.

СТАРИ НЕПРИЈАТЕЉИ: дуел Велшана и Енглеза лане у Лондону. ФОТО: Getty Images
СТАРИ НЕПРИЈАТЕЉИ: дуел Велшана и Енглеза лане у Лондону. ФОТО: Getty Images

Без обзира што им ове сезоне не иде све онако као су замислили, окршај Велса и Енглеза је увек у центру пажње па све и да играју кликера, а камо ли најпопуларнију игру у земљи Змајева и другу најпопуларнију у колевци рагбија.

Новозеланђанин на клупи Велса Ворен Гетланд наравио је девет измена у тиму у којем ће дебитовати центар Кардиф Блузса Мејсон Грејд у нади да ће Змајеви у трећем колу забележити прву победу у овогодишњем Првенству шест нација. Бољи прилику и противника нису могли да добију, Енглезе на тацни стадиона Миленијум у Кардифу.

Наравно да ће изабраници Стивена Бортвика желети да остану у трци за титулу, као и да докажу да је пораз у првом колу на свом терену на Твукенхему од Шкота био случајност. Енглези нису славили у престоници Велса у последњих шест година.

ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ДУЕЛА ШКОТА И ФРАНЦУЗА: натурализовани Шкот Сионе Туипулоту у продору против Француза. ФОТО: Getty Images
ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ДУЕЛА ШКОТА И ФРАНЦУЗА: натурализовани Шкот Сионе Туипулоту у продору против Француза. ФОТО: Getty Images

Можда најзанимљивији меч ће се одиграти у предграђу Париза – Сен Денију на стадиону Француска где ће Триколори желети убедљивом победом пред домаћим навијачима да се искупе за пораз у Даблину који их је спречио да и ове године освоје Првенство шест нација Грен слемом.

Ипак, за противника ће имати ратоборне и веома надахнуте Шкоте који су први пут после 27 година остварили две победе на старту престижног турнира, савладавши у првом колу Енглезе у Лондону и пре две недеље Велшане у Единбургу. Са два веза тријумфа Шкоти су други на табели, и дају себи за право да се надају титули који нису освојили још од 1999. а са тријумфом над фаворизованим Французима не само да би се приближили титули, већ и Грен слему који нису уграбили пуне 33 године.

Чини се, да одавно овако занимљив викен Првенства шест нација није био пред нама, стога уживајте у свакој акцији, потезу, минуту, тренутку…

ПАРОВИ ТРЕЋЕГ КОЛА ПРВЕНСТВА ШЕСТ НАЦИЈА

Данас:

ИТАЛИЈА – ИРСКА, стадион Олимпико Рим

ВЕЛЕС – ЕНГЛЕСКА, стадион Миленијум Кардиф

Сутра, недеља 26. фебруар:

ФРАНЦУСКА – ШКОТСКА, стадион Француска Сен Дени

ТАБЕЛА ПРВЕНСТВА ШЕСТ НАЦИЈА ПРЕД ТРЕЋЕ КОЛО

[table “27” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.