ГЛАЗГОВ И ТУЛОН ПРОШЛИ У ФИНАЛЕ ЧЕЛИНЏ КУПА

СТРЕЛАЦ ПРВОГ ЕСЕЈА ПРОТИВ БЕНЕТОНА: Данкан Паиа` ауа. ФОТО: Getty Images
СТРЕЛАЦ ПРВОГ ЕСЕЈА ПРОТИВ БЕНЕТОНА: Данкан Паиа` ауа. ФОТО: Getty Images

Екипа Тулона изборила је финале Челинџ купа обзиром да је у недељу на свом терену стадиона Феликс Мајол лако изашла на крај са Бенетоном из Тревиза савладавши га 23:0 (17:0). Французима ће се финалу супротставити Глазгов  Вориорси који су дан раније на гостовању у Тлалетлију били бољи од Скарлетса и славили против Велшана 35:17 (7:14).

Црно – црвенима из Тулона који су спречили италијанску екипу да постигне и један поен, пето финале другог такмичења по квалитету клубова Старог континента донели су есејима Данкан Паиа` ауа и Бека Гигашвили и Дан Бигар са девет поена из две трансформације и три казне.

Тулоњани су три године за редом били прваци Европе освајавши Куп шампиона, тада Хајнекен Куп, 2013. када смо Вас директно и ексклузивно извештавали са финала, 2014. и 2015.

Ове, на жалост по све присталице клуба са Аузрне обале, мораће да се задовоље финалом Џелинџ купа који Тулон никад није освојио и ако је чак четири пута играо финале, 2010., 2012., 2020. и 2022.

СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА ЗА ВОРИОРСЕ У ПОБЕДИ ПРОТИВ СКАРЛЕТСА: Стафорд Мек Дауел. ФОТО: Getty Images
СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА ЗА ВОРИОРСЕ У ПОБЕДИ ПРОТИВ СКАРЛЕТСА: Стафорд Мек Дауел. ФОТО: Getty Images

Противник Тулону у мечу за пехар биће Глазгов Вориорси који успели су да направе преокрет после заостатка на полувремену од 14:7. Можда највише захваљујући Сему Вејврајту који је у 43.  морао на клупу за кажњене због жутог картона.

Шкоти су искористили предност играча више и полагањима Џорџа Хора, Џонија Метјуса успели су да се одлепе од Велшана. До краја сусрета Рори Дарг се такође уписао у листу стрелаца полагањем као и Стафорд Мек Даувел другим есејем. Џорџ Хор је трансформисао свих пет есеја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.