ДАНАС ЧЕТИРИ МЕЧА НА ПРОГРАМУ МОНДИЈАЛА

ОВОГ ПУТА ЋЕ СЕ СУДАРИТИ НА ГЛОБАЛНОМ ПЛАНУ: детаљ с претходног дуела Француза и Италијана
ОВОГ ПУТА ЋЕ СЕ СУДАРИТИ У ОКВИРУ СВЕТСКОГ КУПА: детаљ с претходног дуела Француза и Италијана

После “стидљивог” старта Светског купа јучерашњим програмом који је садржао “само” један меч, не рачунајући церемонију отварања, данас можемо констатовати да је распоред изузетно богат. Другог дана Мондијала у Енглеској одиграће се четири меча. Први ће на мегдан Тонга и Грузија, после којих ће снаге одмерити Ирска и Канада, односно Јужна Африка и Јапан, а завесу ће спустити дуел Француске и Италије.

Група Д коју чини тачно половина Првенства шест нација, затвориће своју прву рунду сусретима у Кардифу и Лондону. На Миленијуму у главном граду Велса две године за редом шампион елитног друштва Старог континента ће започети своју кампању дуелом против Канаде, док ће у британској и Енглеској престоници Французи имати окршај са Италијанима који у не тако давној прошлости умели да их изненаде и испраше.

Ипак, последњи дуел Триколора и Азура решили су момци са Галским петлом грудима, лагано – убедљивим тријумфом 29:0 у сред Рима на стадиону Олимпико.

Спрингбокси не би требали да имају већих проблема са Јапаном док ће дефинитвно перје летети у Глостеру на стадиону Кингсхолм где ће копља укрстити Грузија и Тонга. Обе селекције су посебно ратоборне, на приближном су играчком нивоу што нам обећава веома интересантну утакмицу.

РАСПОРЕД ДАНАШЊИХ УТАКМИЦА

ТОНГА – ГРУЗИЈА, Кингсолм – Глостер

ИРСКА – КАНАДА, Миленијум – Кардиф

ЈУЖНА АФРИКА – ЈАПАН, Брајтон – Брајтон

ФРАНЦУСКА – ИТАЛИЈА, Твикенхем – Лондон

Categoriesn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.