ДЕБИТАНТ УМЕСТО О` ГАРЕ У СТАРТНОЈ ПОСТАВИ ИРСКЕ

ДЕБИТОВАЋЕ У НЕДЕЉУ: Патрик Педи Џексон.
ДЕБИТОВАЋЕ У НЕДЕЉУ: Патрик Педи Џексон.

Селектор репрезентације Ирске Деклан Кидни донео је за неке изненађујућу одлуку именовавши двадесетједногодишњег Патрика Џексона на место отварача пред треће коло Купа шест нација. После повреде првог пика за позицију десетке Џоната Секстона логично се наметало да ћемо видели ветерана Ронана О` Гару као стартног кретаора игре рагбиста са Смарагног острва за предстојеће гостовање Шкотској. Међутим, Кидни ће поверење ипак указати младом Џексону.

Овакав исход и не чуди обзиром да су навијачи највише упирали прстом у Ронана О` Гару као најзаслужнијег за пораз од Енглеске од пре две недеље у Даблину чиме су пропали планови за освајање Трипл круна и евентуалног Грен слем у Купу шест нација.

ПОНОВО НА КЛУПИ: Ронан О` Гара у расправи с Енглезима.
ПОНОВО НА КЛУПИ: Ронан О` Гара у расправи с Енглезима.

Један од најбољих играча Ирске свих времена, који држи рекорд по броју постигнутих поена како у домаћем Манстеру тако и у репрезентацији и Европском рагби купу, лоше је одменио Џонатанан Секстона који је морао у 30. минуту сусрета с Енгелском да напусти игралиште због повреде задње ложе десне ноге.

Педи како од милоште у Алстеру зову младог Патрика Џексона који је рођен у Белфасту, имаће част у да у недељу на терену стадиона Марејфилд у Единбургу дебитује у зеленом дресу док ће Ронан О` Гара и овог пута имати место на клупи за резерве. Поред Педија прву репрезентативну утакмицу одиграће још један момак из редова Протестаната. Повређеног Гордона Д` Арсија замениће Лук Маршал а у стартних 15 биће и леви стуб прве линије Алстера уместо кажњеног Кијана Хилија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.