ИЗАЗОВИ ПОЛУФИНАЛА ЧЕЛИНЏ КУПА

ПОБЕДНИЦИ ПОЛУФИНАЛА ИГРАЋЕ НА СТАДИОНУ КАРДИФ СИТИ ЗА ТРОФЕЈ КОЈИ ЈЕ ПРЕД ВАМА.
ПОБЕДНИЦИ ПОЛУФИНАЛА ИГРАЋЕ НА СТАДИОНУ КАРДИФ СИТИ ЗА ТРОФЕЈ КОЈИ ЈЕ ПРЕД ВАМА.

На стадиону Шарлети у Паризу вечерас ће одиграти први од два полуфинална сусрета Челинџ купа. Бољи из француског двобоја Стад Франс – Клермон укрстиће копља 20. маја у Кардифу с победником сутрашње утакмице Манстер – Харлеквнс за пехар намењен победнику другог по квалитету клубског такмичења Старог континента.

Да Челинџ куп не заостаје много за старијим братом Хајнекен купом сведочи и чињеница да ће се у данашњој и сутрашњој утакмици састати  клубови који у својим редовима имају 80 репрезентативаца из 14 земаља. Сва четири тима поседују и завидан педигре јер поред титула у домаћим првенствима у витринама држе и трофеје освојене на европској сцени.

Једино Парижани не могу да се похвале међународним пехаром и ако су два пута били на само корак од успеха обзиром да су играли у финалу Хајнекен купа 2001. и 2005. Харлеквинси су освојили Челинџ куп 2001. и 2004. године, Клермон 1999. и 2007. а били су финалсти и 2004. док Манстер који је дебитант у овом такмичењу био шампион Европе 2006. и 2008.

ФРАНЦУСКИ ДУЕЛ ЗА ЕВРОПСКО ФИНАЛЕ: Капитен Клермона Орелин Ружери пробија редове Стад Франаса.
ФРАНЦУСКИ ДУЕЛ ЗА ЕВРОПСКО ФИНАЛЕ: Капитен Клермона Орелин Ружери пробија редове Стад Франаса.

Вечерас ће Град светлости изродити првог финалису Челинџ купа. Стад Франсу на ноге долази шампион Француске. Интересантно је да су се два клуба састала пре нешто мање од две недеље на истом терену у оквиру домаћег првенства. Из тог дуеа Клермон је изашао победнички савладавши домаћина 20:12.

На Томдон парку у Лимерику Ирци дочекују Харлеквине. Енглези су само једном из претходних шест сусрета успели да забележе победу против Манстера на европском фронту док имају очајан учинак на гостовањима ове сезоне. Харлеквинси су се с десет мечева девет пута вратили кући погнутих глава али у осам утакмица нису претрпели пораз већи од седам разлике.

НА ВИДКУ ЈОШ ЈЕДНО ФИНАЛЕ ЗА ПРИСТАЛИЦЕ МАНСТЕРА
НА ВИДКУ ЈОШ ЈЕДНО ФИНАЛЕ ЗА ПРИСТАЛИЦЕ МАНСТЕРА

На другој страни представнику Ирске смеши се прилика да постане први клуб изван Енглеске који је освојио титулу у оба европска такмичења. Међутм, Манстер ће прво морати добро да се потруди да савлада момке из Лондона којима је Челинџ куп једина шанса да спасу сезону обзиром на лоше игре у Премијершипу.

РАСПОРЕД И ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА ЧЕЛИНЏ КУПА

Данас:

СТАД ФРАНС – КЛЕРМОН

Сутра:

МАНСТЕР – ХАРЕЛКВИНС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.