КРСТАШИ ДЕКЛАСИРАЛИ ЧИТАСЕ

НАЧЕО ГЕПАРДЕ: Џордан Тауфуа постиже први есеј на мечу. ФОТО: Јован Бајић
НАЧЕО ГЕПАРДЕ: Џордан Тауфуа постиже први есеј на мечу. ФОТО: Јован Бајић

У првој утакмици другог дана шестог кола Супер рагбија још једна јужноафричка франшиза је осетила оштрицу Крсташа. На терену Рагби лига парка у Крајстчрчу, Крусејдерси су били веома убедљиви против Читаса што се није могло наслутити после првог полувремена које су Гепарди решили у своју корист. Момци у црвеном и црном постигли су девет есеја чиме су декласирали рагбисте из Блумфонтејна 43:14 (10:14).

ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Јужноафриканци су деловали као чврста екипа у првих 40. минута игре. Били су опрезни у одбрани али и у нападу не ризиковавши много. Тактика је вредела уродивши плодом али само до 19. минута када су Крсташи коначно материјализовали притисак.

Коначно, јер је Данијел Картер из првог казненог ударца на гол био непрецизан. Џордан Тауфуа је после скрама на пет метара од есеј линије покупивши лопту из рака насталог после мола и положио је. Картер се исправио за грешку и био прецизан из трансформације.

Међутим, гости су консолидовали редове после вођства и направили преокрет.

Са два есеја који су били дела Франсе Вентера и Јохана Саидеа и уз обе трансформације Џоа Пиетерсона повели су 14:7. Пред сам одлазак на одмор Данијел Картер је казном умањио предност Читаса.

У другом полувремену потпуно друга прича.

УМАЛО ПАЛО И ШАКЕТАЊЕ. ФОТО: Јован Бајић
УМАЛО ПАЛО И ШАКЕТАЊЕ. ФОТО: Јован Бајић

Кола су кренула низбрдо после жутог картона Вилија Ле Руа. Док је аријер Спрингбокса и Читаса био на клупи за кажњене Крусејдерси су постигли три есеја које је Данијел Картер претворио. Први је био казнени јер су Јужноафриканци намерно обарали скрам док је други био Израела Дага који се после повреде вратио у стартну поставу. Трећег је егзекутор био сам Данијел Картер, као и осмог који меч завршио са 27 поена из седам трансформација, казне и два есеја.

Ни ту није био крај мукама јер је Крсташи између два поентирања Данијела Картера још два пут положили лопту иза противничке гол линије.

На крају сусрета, Гепарди су  подвијених репова да напустили Рагби лига парк и Крајстчрч обзиром да су претрпели пораз 57:14

KРУСЕЈЕДЕРС – ЧИТАС 57:14 (7:14)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 10.000

Главни судија: Ендру Лис

Помоћници: Кејн Мек Брд, Џејми Натбраун

Судија у ТВ студију: Крис Врат

КРУСЕЈДЕРС: Вајат Крокет, Коди Тејлор, Овен Френк, Лук Романо, Семјуел Вајтлок, Џордан Тауфуа, Мет Тод, Керијан Рид, Енди Елис, Колин Слејд, Немани Надоло, Данијел Картер, Рајан Кроти, Керион Фонотиа, Израел Даг

Бен Фунел, Џо Муди, Непо Лаулала, Скот Барет, Лук Вајтлок, Мајкл Дурмонд, Том Тејлор, Дејвид Хавили

ЕСЕЈИ:Џордан Тауфуа (19`, 70`), казнени (51`), Израел Даг (53`), Данијел Картер (55`), Немани Надоло (57`), Дејвид Хавили (77`), Данијел Картер (79`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Данијел Картер (20`, 52`, 54`, 56`, 58`, 78`, 80`)

КАЗНЕ: Данијел Картер (40`)

ЖУТИ КАРТОНИ: Керион Фонотиа (7`)

ЧИТАС: Дани Миене, Тростен Ван Јарсвелд, Кони Остојзен, Карл Вегнер, Стивен Сајкс, Хајних Брусову, Оупа Мохође, Јан Кук, Тиан Мејер, Џо Питерсен, Рејмонд Руле, Франсоа Вентер, Јохан Саиде, Клејтон Блометчес, Вили Ле Ру

Стивен Коетце, Би Ги Ујс, Макс Ван Дајк, Мајкл Ван Дер Спај, Бум Принслу, Шон Вентер, Вили Ду Плесис, Рајно Бенџамин

ЕСЕЈИ: Франсоа Вентер (29`), Јохан Саиде (32`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џо Пиетерсен (30`, 33`)

КАЗНЕ:

ЖУТИ КАРТОН: Вили Ле Ру (49`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.