(МИСТЕРИОЗНЕ)ПОВРЕДЕ ОМЕТАЈУ ПРИПРЕМЕ РУСА

ОЗБИЉАН ИЛИ НЕШТО СКРИВА: селектор Русије Николај Неруш.
ОЗБИЉАН ИЛИ НЕШТО СКРИВА: селектор Русије Николај Неруш.

Селектор репрезентације Русије Николај Неруш објавио је да је национални тим десеткован бројним повредама пред почетак кључних припрема за предстојеће Светско првенство које ће се у септембру и новембру играти на Новом Зеланду. Неруш није желео да именује играче који су на листи повређених али је навео да се ради о носиоцима игре.

– Суочавамо се са великим проблемима у припремама за Мондијал. Списак поврећених је велики и на њему су неки од кључних играча. Ту их ј је неколицина из прве линије који су морали да се повуку са стварно напорних тренинга због медицинских разлога рекао је први стратег Зборнаје и додао да припреме додатно успорава одсуство репрезентативаца који играју у Енглеској.

СЛИКА РАГБИСТА РУСИЈЕ СА ДЕЛА ПРИПРЕМА ОДРАЂЕНИХ НА НОВОМ ЗЕЛАНДУ
СЛИКА РАГБИСТА РУСИЈЕ СА ДЕЛА ПРИПРЕМА ОДРАЂЕНИХ НА НОВОМ ЗЕЛАНДУ

Ових дана национални тим Русије упутиће се у Краснодарску област на обалама Црног мора у град Сочи где ће одрадити тронедељни циклус у циљу што боље припреме за смотру најбољих селекција света која их очекује на Новом Зеланду.

Свакако да би се боље припремили за Мондијал када би могли да нам се у Сочију прикључе репрезентативци из Енглеске али нажалост, тешко је за очекивати да ће их клубови пустити пре августа. То нам задаје додатне напре да као дебитанти заблистамо на Светском првенству изјавио је први човек струке руског рагбија саопштивши и своја предвиђања:

Очекујем и доста психолошких баријера јер нам недостаје искуство са овако векилих такмичења. Без обзира на све потешкоће, надам се да ћемо се представити у најбољем светлу на Новом Зеланду у сваком мечу. Наравно, евентуална победа у првој утакмици, могла би бити кључ успеха за сваку следећу – истакао је селектор Русије Николај Неруш.

Русија је у протекле две године кроз квалификације први пут у историји изборила учешће на завршници светског првенства. Имали су прилику и част да као Совјетски Савез учествују на првом Мондијалу који се пре 24 године играо на Новом Зеланду и Аустралији али су одбили позив тадашњег Међународног рагби фудбал борда због чланства тада расистичке Јужноафричке Републике у тој организацији.

После више од две деценије рагбисти Русије су оверили визу за Нови Зеланд и Светско првенство. Можда су речи селектора Зборнаје Николаја Неруша само одјек првог плотуна психолошког рата јер ће Руси у свом дебију на Модијалу у утакмици првог кола групе Ц где су још Аустралија, Ирска и Италија, 15. септембра копља укрстити са Сједињеним Америчким Државама.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.