НАДА И БАЈА МАРЕ ЗА ЕВРОПСКИ ТРОФЕЈ

ПЛАКАТ ЗА УТАКМИЦУ НАДА - БАЈА МАРЕ
ПЛАКАТ ЗА УТАКМИЦУ НАДА - БАЈА МАРЕ

На игралишту Стари плац у Сплиту данас од 13 сати шампион Регионалне „Балканске“ лиге Нада и освајач Центраноисточног европског Купа Баја Маре бориће под окриљен европске куће рагбија ФИРА АЕР за новоформирани Европски клубски трофеј.

После много преговора тело које руководи игром с лоптом јајастог облика на тлу Старог континенета донело је одлуку да оснује ново такмичење. Идеја која ће се данас коначо спровести у дело је да се обједине титуле у Балканској лиги клубова Словеније, Хрватске, Босне и Србије са Централоисточним европским купом тимова из Мађарске, Словачке и Румуније.

На тај начин практично ће се добити аматерски шампион Европе без обзира што су румунски клубови дубоко у професионалним водама. Освајач новооснованог Европског клубског трофеја постаће екипа која из двомеча изађе као победник.

Прилику да испишу нове странице европског клубског рагбија имаће сплитска Нада и румунски Баја Маре. Први сусрет игра се данас од 13 сати на Старом плацу а реванш је седам дана касније у Румунији. Баја Маре је у овом двобоју фаворит обзиром да из редова румунског и шампиона ЦИЕ Купа репрезентација наших источних комшија црпи многе играче.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.