НОВИ ЗЕЛАНД ДАО И НАЈБОЉЕГ ИГРАЧА И ИГРАЧИЦУ РАГБИЈА СЕДАМ У 2013.

ПРОЛГАШЕНА ЗА НАЈБОЉУ У ГОДИНИ: Кајла Мек Алистер са Томас Цамом
ПРОЛГАШЕНА ЗА НАЈБОЉУ У ГОДИНИ: Кајла Мек Алистер са Томас Цамом

Међународни рагби борд (ИРБ) прогласио је најбоље играче рагбија седам за 2013. годину. Ако је и било неких недоумица до сад, Светско првенство у дициплини која ће вратити рагби у породицу олимпијских спортова у Рију 2016. отклонило је све сумње. После Мондија који је јуче завршен у Москви и где је Нови Зеланд узео злато и конкуренцији мушкараца и жена, објављена су имена награђених. Код припадника јачег пола за најбољег играча рагбија седам у 2013. проглашен је Ол блек Тим Микелсон док је док дама најбоља репрезентативка са Аотеарое Кајла Мек Алистер.

За Тима Микелсона тренер Новог Зеланда Гордон Тенџинс је рекао да је најспремнији играч у његовој екипи. Микелсон је играо и у дијагонали али и у скраму кад је то требало. При крају сезоне Светске серије Међународног рагби борда у рагбију седам, преузео је улогу капитена од Ди Џеј Форбса који је био повређен, и успешно водио Ол блексе до титуле. Синоћ је био тима који освојио Светско првенство.

НАЈБОЉИ У КОНКУРЕНЦИЈИ МУШКАРАЦА: Тим Микелсон у акцји на Мондијалу
НАЈБОЉИ У КОНКУРЕНЦИЈИ МУШКАРАЦА: Тим Микелсон у акцји на Мондијалу

Слична је ситуација и са Кајлом Мек Алистер. Девојка је донедавно играла нетбол али велика љубав према рагбију била је пресудна да се пребаци на седмицу. Сестра чувеног Ол блека Лука Мек Алистера који сада игра у француском Тулузу, са Блек фернсима је овојила Светску серију у рагбију седам у конкуренцији жена која се први пут играла ове године. Такође, синоћ је на терену стадиона Лужњики обједилила титулу у Светској серији и постала светска шампионка у рагбију седам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.