НОВИ НАПАД СЕВЕРА НА ЈУГ

ХАКА ОЛ БЛЕКСА ПРЕД МЕЧ СА ИРСКОМ

У викенду пред нама настављају се турнеје репрезентација са северне емисфере јужној. Први ће на бонјо поље изаћи Јапанци и Французи. Нови Зеланд је Данидену имати прилику да освоји серију против Ирске као и Аустралија у окршају са Енглеском у Бризбејну, односно Јужна Африка са Велсом у Блумфонтејну.

Колико год да сви имамо симпатије према храбрим Јапанцима, тешко је за поверовати да ће успеди да се одупру Французима који су 2022. започели освајањем Првества шест нација Грен слемом, тачније, победама против свих противника, Енглеске, Велса, Ирске, Шкотске и Италије.

Ол блекси су у Окланду у првом тесту са Ирском потврдили класу. Сада је пред њима да докажу публици у Данидену и остатку света да је пораз у Даблину у новембру био само тренутак слабости.

Међутим, ни Ирци нису тако наивни што су показали у уводним моментима меча све док додавање Герија Рингроуза ка Џејмсу Лоуву није пресекао Севулони Рис и поентирао. Ако буду играли као већем делу првог полувремена у Окланду, могу помрсити рачуне Новозеланђанима.

Аустралија је једва савладала Енглеску прошле недеље у Перту и требаће им доста умећа и труда не би ли поновили успех ове суботе.

Исто важи и Јужну Африку која је у буквално надокнади времена великом муком савладала Велс који је последњих десет минута меча играо са чак два играча мање.

УТАКМИЦЕ ОВОГ ВИКЕНДА

ЈАПАН – ФРАНЦУСКА, Национални стадион, Токијо

НОВИ ЗЕЛАНД – ИРСКА, стадион Форсајт бар, Даниден

АУСТРАЛИЈА – ЕНГЛЕСКА, Ленг парк, Бризбејн

ЈУЖНА АФРИКА – ВЕЛС, стадион Фри Стејт, Блумфонтејн

АРГЕНТИНА – ШКОТСКА, стадион Падре Ернесто Мартерана Салта

ГРУЗИЈА – ИТАЛИЈА стадион Батуми, Батуми

УРУГВАЈ – РУМУНИЈА, стадион Чаура, Монтевидео

КАНАДА – ШПАНИЈА, Стадио нТи Ди плејс, Отава

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.