ОКЛАНД СРЕДИО ТУРБОСЕ

УЗЕЛИ И БОНУС БОД: рагбисти Окланда у нападу против Манаватуа
УЗЕЛИ И БОНУС БОД: рагбисти Окланда у нападу против Манаватуа

У првој утакмици петог кола Првенства провинција Новог Зеланда одиграној на терену стадиона Иден парк, Окланд је теже него што то коначан исход сусрета говори, савладао Манавату 45:28 (30:7) обзиром да су гости у других 40 минута пружили далеко озбиљнији отпор плаво – белима.

После првог полувремена у којем је Окланд био изузетно доминантан и уз три есеја, три трансформације и три казне Сајмона Хикија који је претворио полагања Џорџа Моале, Бена Лама и Џоноа Овена, у наставку је била мало другачија прича.

Турбоси су се разиграли схвативши да могу да се носе са ривалом после есеја крајем првог дела игре. По повратку са паузе, за мање од десет минута два пута су поентирали и приближили се Окланду на само девет заостатка. Међутим, фаворизовани домаћин није дозволио изненађење. Још два пута је положио и забележио тријумф уз бону бод.

У следећа четири дана одиграће се преосталих седам мечева пете рунде. У овој је ред на Окланд и Манавату да поново изађу на терен. Плаво – бели ће угостити Отаго а Турбоси Нортленд.

РЕЗУЛТАТ И ПАРОВИ ПЕТОГ КОЛА ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Данас:

ОКЛАНД – МАНАВАТУ 45:28 (30:7)

Сутра:

ВАИКАТО – САУТЛЕНД

Петак, 11. септембар:

ВЕЛИНГТОН – ТАСМАН

Субота, 12. септембар:

НОРТ ХАРБУР – КАУНТИС МАНУКАУ

БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ – ТАРАНАКИ

КАНТЕРБЕРИ – ХОУКС БЕЈ

Недеља, 13. септембар:

ОКЛАНД – ОТАГО

МАНАВАТУ – НОРТЛАНД

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.