ПАРИЗ УГОСТИО МЛАДЕ ЗАГРЕБЧАНЕ

ВЕЛИКО ИСКУСТВО ЗА "МАЛЕ" РАГБИСТЕ: Млади Загребчани с вршњацимаиз Јапана.
ВЕЛИКО ИСКУСТВО ЗА "МАЛЕ" РАГБИСТЕ: Млади Загребчани с вршњацимаиз Јапана.

Селекција Загреба састављена од играча до 14 година старости из сва три загребачка клуба Младости, Локомотиве и Загреба вратила се из Париза где је од 23. до 25. септембра учествовала на турниру Главних градова у рагбију седам. Без обзира на коначан учинак и заузимање предпоследњег, петанестог места, искуство стеченао на такмичењу где је учествовало 16 екипа из 13 земаља изузетно је важно за даљи играчки развој подмладка из хрватске престолнице.

Млади Загребчани су били у групи Ц са представником Бразила Сао Жозеом, Шкотиш Бордерсом и Монаком. У првој утакмици с кнежевима с Азурне обалле претрпели су пораз 5:0 примивши есеј у последњим моментима меча. Шкоти су их савладали 25:0 а у последњој утакмици у групи постигли су прве поене на турниру али им то није било довољно да избегну још један пораз, овога пута са 25:5.

У разигравању за коначан пласман идентичан учинак, идентиним резултатом, идентичним рапоредом. Француски Оест је био бољи 25:0, вршњаци из Јапана, тачније Хигаши Нихона региона који је задесила велика несрећа (земљотрес, цунами, катастрофа у нукеларној електрани Фукуока) су их победили 25:0. Ипак, у последњој утакмици у борби за 15. позицију рагбисти селекције Загреба победили су Андору 15:0. Финале је припало Парижанима који су савладали момке из Букурешта 15:10.

Сигурно да долазећи нарашатаји из главног града Хрватске нису отишли у Париз да освоје турнир. Свакао да је резултат био у другом плану, поготово у тако јакој конкуренцији али оно што је битно, млади Загребчани имали су прилику да осете чари међународног рагбија што ће их дефинитвно јаче везати за спорт с лоптом јајстог облика.

Укупан догађај зачињен је одласком на утакмицу најквалитетнијег европског клубског првенства, Топ 14 у којој је Расинг Метро угостио и победио Лион дебитана у француском елитном друштву 25:12.

Репрезентација Загреба коју су водили менаџер Иво Јосиповић, тренер Томислав Гомузак, доктор Здравко Бабић и судија Хрвоје Бартолић играла је у саставу: Филип Перица, Фран Држић, Анто Николић, Дино Божић, Милан Савић, Марко Савић, Антонио Катанчић, Матија Матоша, Абделхади Абдала, Борис Врабац, Давид Цуркић и Иван Кучић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.