ПАРТИЗАН И МОНАРХИСТИ У ФИНАЛНОЈ БИТЦИ ЗА КУП СРБИЈЕ

КОМЕ ЛИ ЋЕ ПРИПАСТИ ТРОФЕЈ: Испред трофеја намењеног победнику Купа Србије с лева на десно седе Божидар Јелић тренер КБРК, Александар Ђорђевић капитен КБРК, Борко Сомборац технички директор РСС и Миро Арсенијевић играч и заменик председника Партизана.
КОМЕ ЛИ ЋЕ ПРИПАСТИ ТРОФЕЈ: Испред трофеја намењеног победнику Купа Србије с лева на десно седе Божидар Јелић тренер КБРК, Александар Ђорђевић капитен КБРК, Борко Сомборац технички директор РСС и Миро Арсенијевић играч и заменик председника Партизана.

Са почетком у 18 сати сутра ће се на терену Републичког завода за спорт  на Кошутњаку одиграти финале Купа Србије. У мечу за пехар копља ће укрстити браниоц трофеја Краљевски београдски рагби клуб и Партизан који се може похвалити чињеницом да од почетка године не зна за пораз у домаћим такмичењима.

Црно-бели су само једну утакмицу изгубили од зимске паузе. Средином  марта у Јајинцима у оквиру петог кола Балканског првенства свладала их је сплитска Нада 38:25 и од тада рагбисти из Хумске нижу само победе. На путу до финала Парни ваљак је прешао преко шампиона Србије. Поразио је Победника на стадиону Војне гимназије 22:16 а у полуфиналном мечу одиграном у Новом Саду декласирао је Војводину 73:7.

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ОКРШАЈА КБРК И ПАРТИЗАНА.
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ОКРШАЈА КБРК И ПАРТИЗАНА.

На основу прошлогодишњег успеха Краљевски београдски рагби клуб је био повлашћен у жребу. Тачније, имао је дупло лакши  посао у односу на Партизан јер му је једина препрека до меча за одбрану титуле била у виду Жаркова коју је више него лако прескочио победивши момке из предграђа престолнице 93:8.

Монархисти и Партизан два пута су ове сезоне одмеравали снаге и из обе ситуације црно-бели су изашли победнички. У четвртом колу Првенства Србије одиграном 10. октобра на Ади Циганлији рагбисти с Топчидерског брда савладали су КБРК  28:13. Исход меча с Војне Гимназије од 3. априла из 11. рунде шампионата који се бодовао и за Балканско првенство био је готово идентичан јер је Партизан победио жуто-црне 27:10.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ОКРШАЈА КБРК И ПАРТИЗАНА.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ОКРШАЈА КБРК И ПАРТИЗАНА.

У сутрашњи сусрет обе екипе улазе уверене у победу. У Краљевском београдском рагби клубу одбрану трофеја не доводе у питање.

Екипа је комплетна, сви смо на броју и све смо карте бацили на ову такмицу – рекао је тренер Монархиста Божидар Јелић не скривајући тактичке замисли којим планира да његови изабраници надиграју Партизан:

Супериорнији смо у атлетским способностима. Наша игра ће се сводити на брзе ракове и на брзе продоре по линији. Промеили смо стил игре. Пребацили смо акценат са дефанзиве на офанзиву. Сматрамо да су наши играчи у дијагонални атлетски надмоћнији у односу на све остале екипе у Србији у томе видим кључ сутрашњег успеха.

На питање како је како је онда његова екипа претрпела пораз од Партизана Јелић је одговорио:

– У претходној утакмици с црно-белима нисмо били комплетни. Због повреда задобијених у окршају с Љубљаном тројица кључних играча нам нису играла. За овај сусрет сви смо на броју и убеђен сам у тријумф и одбрану трофеја.

И капитен Краљевског београдског рагби клуба Александар Ђорђевић дели став с тренером Јелићем. Студент Правног факултета верује да ће сутра поново подићи пехар намењен освајачу Купа Србије.

– Уверен сам да ћемо одбранити титулу. Доста смо се спремали, увели смо неке млађе играче у екипу од којих очекујем да ће нас достојно подржати. Очекујем фер  икоректну бору.

Репрезентативац Србије осврну се и на претходне сусрете с Партизаном:

– Тачно је да смо изгубили последње две утакмице од сутрашњег ривала. Ми смо постизали есеје на начин који смо и планирали а примали смо их због неискуства и сопствених грешака. Партизан је искуснија екипа али сматрам да ће наша младост сута имати пресудну улогу.

Заменик председника Партизана Миро Арсенијевић који је и даље играчки активан без обзира што је у другој половини четврте деценије живота био је умеренији у изјавама пред сутрашње финале.

– Надамо се да ће наше карте бити јаче у односу на Карљевски београдски рагби клуб. Доста смо вежвали. Ко буде сутра дао себе сто посто и ко буде имао више играча који ће се у тој мери жртвовати за свој клуб, тај ће победити.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ОКРШАЈА КБРК И ПАРТИЗАНА.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ОКРШАЈА КБРК И ПАРТИЗАНА.

Сутрашње финале Купа Србије судиће Акександар Попречица који је до недавно био дугогодишњи капитен Краљевског београдског рагби клуба што је код многих пробудило сумње да ће дељење правде бити непристрасно. Међутим у оба табора верују да ће Попречица поштено одрадити свој посао. Бивши репрезентативац професионално је поступио посетивши тренинге обе екипе како би им указао на шта ће посебно обраћати пажњу и на шта би играчи требали да обрате пажњу.

Сутрашња утакмица је последња прилика и за Краљевски београдски рагби клуб и за Партизан да сезону заврше макар с једним тројефем у витрини обзиром да у првенству нису успели да се домогну титуле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.