ПОГЛАВИЦЕ УКРОТИЛЕ БРАМБИСЕ

НАСТАВИЛИ С ДОРБИМ ИГРАМА: Капитен Чифса Лиам Месам у продору против Брамбиса.
НАСТАВИЛИ С ДОРБИМ ИГРАМА: Капитен Чифса Лиам Месам у продору против Брамбиса.

Чифси настављају с добрим играма. У утакмици која је отворија четврто коло Супер 15 рагбија Поглавице из Ваиката су на терену стадиона Беј парк у Тауранги у веома занимљивом и неизвесном мечу нанели први пораз Брамбисима победивши их 29:22 (9:9). Са нова четири бода Чифси су тренутно на првом месту у генералном пласману а прилику да се врате на лидерску позицију имаће Стормерси у случају да вечерас савладају Блузсе у Кејп Тауну.

Прво полувреме је било доста „затворено“, тимови су били опрезни што је резултирало са по три казне са обе стране. Наставак је био у истом маниру. Екипе су наставиле да се шутевима из казни смењују у вођству. Осетнију предност Чифси су стекли полагањем Соане Таумалолоа.

Претходно су успели да се докопају есеј простора али судија као ни његов колега у ТВ студију на успореном снимку нису могли да утврде да ли су Поглавице поентирале. Досуђен је меле на пет метара и после друге фазе репрезентативац Тонге је постигао други есеј у четвртој утакмици ове сезоне а обзиром да је био међу стативама Ерон Круден није имао проблема да успешно изведе и трансформацију за 22:15.

ВАЗДУШНИ ДУЕЛ ЧИФСА И БРАМБИСА
ВАЗДУШНИ ДУЕЛ ЧИФСА И БРАМБИСА

Међутим, Брамбиси се нису предавали. У 77. минуту момци из престолнице Аустралије преко резервног играча треће линије Сема Картера успели су да спусте лопту иза гол линије а Кристијан Леилифано, Новозеланђанин пореклом и бивши играч Ваиката, претварањем је донео пето изједначење Озијима, шесто на мечу.

Без обзира што је до краја утакмице остало мање од два минута Чифси нису клонули духом. Стрпљиво су градили напад, освајали метар по метар терена, приближили се есеј простору Брамбиса у чији је леви угао лопту положио Џексон Вилсон а Ерон Круден са готово аут линји био прецизан из трансформације за коначних 29:22.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ЧЕТВРТОГ КОЛА СУПЕР 15

Данас:

СТОРМЕРС – БЛУЗС

Сутра:

ХУРИКЕЈНС – ХАЈЛЕНДЕРС

ВАРАТАС – ВЕСТЕРН ФОРС

ШАРКС – РЕДС

Недеља, 18. март:

РЕБЕЛС – ЧИТАС

БУЛС, ЛАЈОНС и КРУСЕЈДЕРСИ су слободни у четвртом колу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.