ПОТВРЂЕНИ АРБИТРИ ЗА ПОЛУФИНАЛА

СУДИЋЕ ПРВО ПОЛУФИНАЛЕ: Жером Гарсе прихвата извињење капитена Харлеквинса и Енглеске Криса Робшоуа
СУДИЋЕ ПРВО ПОЛУФИНАЛЕ: Жером Гарсе прихвата извињење капитена Харлеквинса и Енглеске Криса Робшоуа

Светски рагби одредио званичнике полуфиналних утакмица Светскох купа у Енглеској и Велсу. Први меч за пролазак у финале између Јужне Африке и Новог Зеланда судиће француски арбитар Жером Гарсе док ће у другом сусрету Аргентина – Аустралија правду делити Енглез Вејн Барнс.

У првом полуфиналу које ће се одиграти у суботу 24. октобра у Лондону на терену стадиона Твикенхем између старих ривала Спрингбокса и Ол блекса, Жерому Гарсеу ће помоћници бити земљак Роман Поли и Ирац Џон Леси, док ће асистенцију из телевизијског студија имати од Аустралијанца Џеја Ајуба.

У другом полуфиналном сусрету које ће се такође одиграти на Храму рагбија у недељу 25. октобра у југозападном делу британске престонице између Лос Пумаса и Валабиса помоћници Вејну Барнсу ће Јужноафриканац Јако Пајпер и Ирац Џорџ Кленси. Судија у ТВ студију ће на овом мечу бити Новозеланђанин Бен Скин.

Званичници за финале Мондијала 2015. биће накнадно објављени. Крег Жубер који је судио финале пре четири године, је до катастрофалне грешке која је коштала Шкоте проласка у полуфинале био највећи кандидат за главног судију меча за титулу шампиона света али ће то овог пута највероватније бити Велшанин Најџел Овенс обзиром да га нема ни у једној улози у полуфиналима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.