ПОЧЕЛЕ КАЛКУЛАЦИЈЕ ЗА ДОМАЋИНА МОНДИЈАЛА 2023

КО ЛИ ЋЕ МУ БИТИ ДОМАЋИН
КО ЛИ ЋЕ МУ БИТИ ДОМАЋИН

Руководеће тело међународног рагбија, Светски рагби (World Rugby) саопштило је да почело са разматрањем кандидатура за домаћина Светског купа 2023. За сада су интересовање и пријаве за организацију трећег највећег спортског догађаја на планети поднеле Француска, Ирска, Јужна Африка и Италија. Коначна одлука ко ће угостити Мондијал за седам година, биће донета  новембра 2017.

Француска и Јужна Африка су самостално биле тло смотре најбољих репрезентација планете, с тим да се Мондијал 1991. поред Енглеске, Шкотске, Ирске, Велса и играо и у земљи Галских петлова. Југ црног континента је био домаћин легендарног Светског купа 1995. када је Јужна Африка остварила сан обзиром да су Спрингбокси освојили Веб Елис трофеј.

Ако је по правди, Италији би требало бити додељена организација Мондијала 2023. обзиром да је земља у којој је наш спорт у повоју и да никада до сада није угостила Светски куп. Има инфраструктуру, темпераментну публику која ће сигурно испунити трибине и можда најважније, потребну инфраструктуру.

Ипак, то нису једини параметри на основу којих ће Светски рагби одлучивати о домаћину Мондијала. Битно су они који се ослањају на корист од туризма, промоције рагбија као и на саму организацију великих догађаја у чему Италија има искуства.

Видећемо у новембру следеће године да ли има правде у овом свету или ће можда Светски рагби задестити болест попут оне која је готово уморила ФИФА и УЕФА.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.