ПРИЗНАЊЕ ВАЛИДНОСТИ РАГБИ ОЗОНУ

ПРИЗНАТИ ОД ОГАНИЗАТОРА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА
ПРИЗНАТИ ОД ОГАНИЗАТОРА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА

Редакција Рагби Озона обавештена је данас од стране организатора Светског првенства на Новом Зеланду да су нам одобрена места у новинарској ложи и за први део нокаут фазе Мондијала. Тиме смо добили још једну потврду валидности нашег сајта и редакције која једина с ових простора има представника на смотри најбољих репрезентаација планете.

Да не буде забуне, редакција Рагби Озона је добила акредитацију за Светско првенство још у априлу месецу. Међутим, акредитација вам не гарантује улазак на стадион и место предвиђено за представнике седме силе. О томе одлучује Тим за медијске делатности Светског првенства.

ЈОВАН БАЈИЋ (у средини) С ВОЛОНТЕРИМА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У ПРЕС ЗОНИ ПОСЛЕ МЕЧА ЈУЖНА АФРИКА - НАМИБИЈА
ЈОВАН БАЈИЋ (у средини) С ВОЛОНТЕРИМА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У ПРЕС ЗОНИ ПОСЛЕ МЕЧА ЈУЖНА АФРИКА - НАМИБИЈА

Пред сваку фазу такмичења медији који су желели и желе да буду присутни на одређеним утакмицама дужни су да у одрђеном временском року пошаљу захтев за прес улазнице Тиму за медијску делатност који на основу разних критеријума доноси одлуку којој медијској кући ће доделти место у новинарској ложи.

Исти критеријум важи пред четврфинале, полуфинале и финала.

Обзиром да је свако ко се бави било каквим видом новинарства на Новом Зеланду желео своје место у рагби аренама широм земље маора и обзиром да је свака редакција из остатка света која држи до себе и своје репутације желела директно на буде присутна на Мондијалу, јасно је да је Тим за медијску делатност био на мукама и да је морао да прави резове јер су новинарска места на стадионима, наравно ограничена.

РАГБИ ОЗОН НА МОНДИЈАЛУ
РАГБИ ОЗОН НА МОНДИЈАЛУ

Редакцији Рагби Озона своми радом изборила се да јој припадне та част и привилегија да добије своје место у новинарској ложи стадиона Иден парк у Окланду где ће се играти два од четири четвртфинала Светског првенства.

Фондови с којима располажемо (без помоћи Рагби савеза Србије или било које институције у Србији која има везе с рагбијем или спортом) онемогућили су Рагби Озон да буде на свим утакмицама осам најбољих тако да нећемо бити директно у Велингтону на сусретима Велса и Ирске, односно Јужне Африке и Аустралије који ће се играти у главном граду Новог Зеланда али ћемо бити у највећем граду Аотеарое на окршају Новог Зеланда и Аргентине и Енглеске и Француске.

Наравно, љубитељи рагбија из Србије и из наших комшијских земаља, као и широм света моћиће да прочитају извештаје на Рагби Озону и са утакмица које ће се играти у Велингтону.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.