РЕМИ У МОНТЕВИДЕУ

ДЕТАЉ С УТАКМИЦЕ УРУГВАЈ - РУМУНИЈА
ДЕТАЉ С УТАКМИЦЕ УРУГВАЈ - РУМУНИЈА

У првој утакмици баража за попуну последењг места за учешће на Светском првенству које ће се следеће године играти у Новом Зеланду Уругвај и Румунија ремизирали су у Монтевидеу. После 80 минута игре на стадиону Чаура семафор је показивао 21:21.

Румуни су одличо започели меч. Отварач Данту Бумбрава био је прецизан у 17, 21, 23. минуту за предност гостију од 9:0 што је умирило преко 10.000 гледалаца који су громогласно пружали помоћ домаћој екипи у настојању да се и трећи пут пласира на Мондијал.

После добро изведеног аута лево крило Уругваја Игњацио Миерес убацио се у формирану дијагоналу по десној страни терена. Дао је пас на унутра ка десном крилу Леандру Леивасу који је успео приликом обарања да врати лопту Миересу што је резултирало првим есејем на сусрету.

Гости су дошли у посед лопте после одличног шута аријера Флоријана Влајкуа који је отклонио опсаност из својих 22 метара и пренео је пред есеј линију Уругваја. Мелејци су направили четири фазе после чега је чеп Александру Манта положио лопту из гол линије за 14:5.

У другом полувремену Уругвај се вратио у меч са две казне Матијаса Ароћене коме је ова утакмица била прва после повреде задобијене на Купу нација 2009.

Десет поена предности Румуни су вратили поентирањем стуба Богдана Балана у сам угао есеј простора Уругваја и успешном трансформацијом Дантуа Думбраве с аут линије.

Друго полагање Лос Тероса било је део крила Леандра Леиваса, Матијас Ароћена је био сигуран за претварање као и из казне за изједначење. Румунија је у последњем минуту имала прилику да оствари тријумф у Монтевидеу али је крилу Каталину Ферку лопта испала у напред.

Реванш утакмица после које ће бити познат последњи учесник светског првенства играће се у Букурешту 27. новембра на стадиону Аркул ди Тријумф.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.