РУМУНИ ИЗБОРИ ПЛАСМАН НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

РУМУНИ ПРОСЛАВЉАЈУ ПЛАСМАН НА МОНДИЈАЛ
РУМУНИ ПРОСЛАВЉАЈУ ПЛАСМАН НА МОНДИЈАЛ

Репрезентативци Румуније у реванш утакмици баража за одлазак на Светско првенство одиграној на националном стадиону Аркул ди Тријумф у Букурешту, победом  39:12 (21:0) против Уругваја обезбедили су учешће на Мондијалу који ће се следеће године оджати на Новом Зеланду.

Пресудну првевагу на мечу направили су играчи мелеа који су доминирали у свим сегментима игре скрама. Ипак, први есеј за домаће постигао је центар Чаба Гал у деветом минуту а Дан Думбрава је био сигуран за додатна два поена.

Један од најбољих светских судија, ирски делилц правде Алан Ролад досудио је казнени есеј за Румунију и показао жути картон Дијегу Мангу што су жуто-црвени искористили и поентирали преко чепа Алесандруа Мантуа. Отварач Думбрава је погодио обе трансформације и Румуни су имали предност после првог дела игре 21:0.

ТРЕНУТАК ЗА ПАМЋЕЊЕ: Румунија слави победу за одлазак на СП
ТРЕНУТАК ЗА ПАМЋЕЊЕ: Румунија слави победу за одлазак на СП

У наставку сусрета есеј Мартина Кросе није битније пореметио однос снага на терену јер су домаћини узвратили полагањем крила Каталина Феркуа. Уругвај је покушао да се врати у меч поентирањем Иве Дугоњића који дефинитвно потиче с ових простора, али већ је било касно да се направи преокрет.

Пласман Румуније на смотру најбољих репрезентација света оверио је Мадалин Лемнару још једним есејем за домаће.

Дупли разлог за славље имао је талонер Перпињана и Румуније Мариус Тинцу јер је тек после последњег звиждука Роланда сазнао да му је супруга родила кћерку.

Победом укупним резултатом 60:33, обзиром да се први меч баража одигран у Монтевидеу пре седам дана завршио без победника 21:21, Румунија је седми пут за редом изборила учешће на Мондијалу чиме спада у привилегован круг селекција које су биле виновници свих до сада одржаних светских првенстава. Румунија ће се за десет месеци прикључити Енглеској, Шкотској, Аргентини и Грузији  у групи Б СП.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.