СЕВЕРЊАЦИ ДОБИЛИ ПРВУ РУНДУ

И ЧЕТВРТИ ПУТ У 2014. СРЕДИЛИ ЕНГЛЕЗЕ: стрелац есеја и отварач Ол блекса Ерон Круден у рукама Маке Вуниполе и саиграча
И ЧЕТВРТИ ПУТ У 2014. СРЕДИЛИ ЕНГЛЕЗЕ: стрелац есеја и отварач Ол блекса Ерон Круден у рукама Маке Вуниполе и саиграча

У оквиру другог викенда Тест мечева крајем године, широм северне хемисфере одиграни су веома интересантни сусрети у којима су селекције са северне хемисфере имале запажен учинак у окршајима са ривалина са југа. Ирци су изненадили Јужну Африку надигравши је у Даблину 29:15, Шкоти су победили Аргентину 41:31 док су Италијани савладали Самоу 24:13. Част јужњака одбранили су Ол блекси четвртим тријумфом ове године оствареним против Енглеске, овог пута славивши у Лондону 24:21 и Валабиси који су били бољи од Велса 32.28.

Нови Зеланд је потврдио светску доминацију још једном показавши Енглезима у 2014. ко је тата у рагби оквирима. Нови успех у мечу са Црвеним ружама извојевали су Ерон Круден, Ричи Мек Коув и Чарли Фаумуина есејима а отварач је био прецизан и из две казне као и његов замени Бауден Барет из једне.

Међутим, Ол блекси су успели да сломе отпор Енглеза тек у другом полувремену када су направили преокрет полагањем капитена Ричија Мек Коува. До тада су родоначелници рагбија водили поентирањем Џонија Меја и са три казне Овена Фарела.

ИЗНЕНАДИЛИ: Новозеланђанин у дресу Ирске Џеред Пејн у продору против Јужне Африке
`ИЗНЕНАДИЛИ: Новозеланђанин у дресу Ирске Џеред Пејн у продору против Јужне Африке

Шампиони Првенства шест нација бацили су на колена селекцију која је нанела први пораз Новом Зеланду од новембра 2014. Рагбисти са Смарагног острва ни у једном моменту дуела са Спрингбоксима нису довели победу у питање. Славље на Ленсдаун роуду су обезбедили Рис Рудок и Томи Боув есејима док је Џонатан Секстон укњижио 16 поена из четири казне и две трансформације. У листу стрелаца код домаћих уписао се и Иан Мадиган казном у претпоседњем минуту.Пораз Јужне Африке подношљивијим је учинио Руан Пинар полагањем непосредно пред крај меча.

Велшани су завршници сусрета на стадиону Миленијум у Кардифу прокоцкали прилику да забележе победу против Аустралије. Отварач Варатаса, првака Супер рагбија Бернар Фоли прво је направио преокрет голом из шута из одскока а тријумф је оверио казненим ударцем у 79. минуту.

РЕЗУЛТАТИ ТЕСТ МЕЧЕВА КРАЈЕМ ГОДИНЕ

ЈАПАН – МАОРИ ОЛ БЛЕКС 18:20

ХОНГ КОНГ – РУСИЈА 10:31

ГРУЗИЈА – ТОНГА 9:23

ИТАЛИЈА – САМОА 24:13

ЕНГЛЕСКА – НОВИ ЗЕЛАНД 21:24

ВЕЛС – АУСТРАЛИЈА 28.32

РУМУНИЈА – САД 17:27

ФРАНЦУСКА – ФИЏИ 40:15

ИРСКА – ЈУЖНА АФРИКА 29:15

ШКОТСКА – АРГЕНТИНА 41:31

КАНАДА – НАМИБИЈА 17:13

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.