СПРИНГБОКСИ ПРЕД НОВИМ ПОРАЗОМ

МА ЛАКОЋЕМО СА СПРИНГКОКСИМА: Кори Џејн, остатак тима и стручног штаба опушено исчекује сусрет с Јуђном Африком.
МА ЛАКОЋЕМО СА СПРИНГКОКСИМА: Кори Џејн (с криглом пива у руци), остатак тима и стручног штаба опушено исчекује сусрет с Јужном Африком.

Утакмица другог кола Купа три нације неће донети узбуђења у мери у на коју смо навикли обзиром да ће Јужна Африка са готово трећим тимом покушати што скупље да прода кожу Ол блексина на терену стадиона Вестпек у Велингтону где још увек нису осетили сласт победе. То се дефинитвно неће десити ни сутра јер је главни стратег Новог Зеланда Грахам Хенри именовао доста снажнији тим у односу на колегу Питера Де Вилијерса.

УСКОРО ПОНОВО РЕКОРДЕР: Данијел Картер.
УСКОРО ПОНОВО РЕКОРДЕР: Данијел Картер на терену Вестпека у Велиннгтону.

Добро, ни Ол блекси неће бити у најјачем саставу јер је учитељ из Окланда решио да одмори Бреда Торна, Кевина Миаламуа, Овена Френкса и Керијана Рида чије ће место на позицијилепа треће линиеј заузети повратник у црни дрес Адам Томпсон. За разлику од меча с Фиџијем у екипу је враћен Даниејл Каретр који ће имати прилику да поново постане светски рекоредер по броју поена постигнутих на репрезентативном нивоу. Само му два недостају да престигне 1.195 Џонија Вилкинсона и да заузме трон. Још једна промена у стартној дијагонали је улазак Корија Џејна на место Ситивенија Сививатуа док ће Сони Бил Вилијамс бити на клупи.

КАПИТЕН НОВОГ ЗЕЛАНДА РИЧИ МЕК КОУВ У ПРОДОРУ НА ПРЕТХОДНОМ ДУЕЛУ С ЈУЖНОМ АФРИКОМ
КАПИТЕН НОВОГ ЗЕЛАНДА РИЧИ МЕК КОУВ У ПРОДОРУ НА ПРЕТХОДНОМ ДУЕЛУ С ЈУЖНОМ АФРИКОМ

У тиму Спрингбокса само су двојица „преживелиху“ односу на екипу која је последњи пут укрстила копља с Ол блексима. То су отварач Морне Стејн који ће на овом сусрету заменити позицију с младим аријером Патриком Ламбијем и капитен Џон Смит. Гио Аплон, Флип Ван Дер Мерве и Јохан Милер придружили су се списку од 21. повређеног репрезентативца за које се верује да их Питер Де Вилијерс само одмара за Светско првенство.

Усваком случају Спрингбоксима који ће за нешто мање од месец и по дана на практично истом тлу бранити титулу светског шампиона, прети још један пораз, можда и понижавајући. Никада до сада нису тријумфовали у главном граду Новог Зеланда против кога ће одиграти 82. међусобни сусрет. Само три утакмице две рагби велесиле су завршене ремијем док су Ол блекси остварили 45 победа а по свему судећи Јужна Африка је пред 34 поразом у дуелу с момцима у црном.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.