СПРИНГБОКСИ РАЗБИЛИ ВАЛАБИСЕ

УБЕДЉИВИ У БРИЗБЕЈНУ: Јужноафриканац Дуан Вермулен пробија редове Аустралије
УБЕДЉИВИ У БРИЗБЕЈНУ: Јужноафриканац Дуан Вермулен пробија редове Аустралије

Јужна Африка је забележила прву победу на тлу Аустралије од 2009. године разбивши Валабисе на терену стадиона Ленг Парк у Бризбејну 38:12 (16:6). У у завршници трећег кола Купа четири нације пулени Хајнеке Мајера нису дозволили домаћинима ни један есеј да постигну док су их Спрингбокси укњижили четири, чиме су узели и бонус бод поред четири за победу за повратак на прво место табеле.

Трагедија Валабиса могла је да се наслути у првом полувремену када је било јасно да не могу да саставе крај с крајему чему је велика кривица била и на Јужноафриканцима који су се трудили да им загорчају живот на сваком педљу терена. Колико су били инфериорни најбоље сведочи податак да нису могли на бољи начин да материјализују играча више којег су имали на игралишту због жутог катона Вилјема Албертса добијеног због намерног играња лоптом унапред, од казне којом је Кристиан Леали` ифано постигао прве поене за Озије.

СЛАВИЛИ У БРИЗБЕЈНУ: Коерад Остхојзен прима честитке од саиграча за постигнут есеј
СЛАВИЛИ У БРИЗБЕЈНУ: Коерад Остхојзен прима честитке од саиграча за постигнут есеј

Пре тога Спрингбокси су повели есејем Коерада Остхојзена, момка који је ушао на терен као привремена замена. Гости су после казне преко Морне Стејна избацији лопту у аут, направили добар мол, узели који метар терена пре него што се десни стуб прве линије одвојио и уз помоћ саиграча положио иза гол линије Аустралије. Морне Стејн је био сигуран за додатна два поена а касније био прецизан и из три казне за вођство 16:6.

Почетком наставка Кристиан Леали` ифано је смањио вођство казненим ударцем али је медвеђу услугу тиму начиниио Мајкл Хупер. Млади крилнини играч треће линије мелеа приликом обарања Брајана Хабане који је брзо извео казнени ударац, подигао је хитроного крило, и опасно га бацио на земљу. Хупер је имао је среће јер му ж Џорџ Кланси показао само жути картон а могао је без трунке гриже савести да извади и црвени.

РАЗБИЈЕНИ: крило Аустралије Ник Каминс у продору против Јужне Африке
РАЗБИЈЕНИ: крило Аустралије Ник Каминс у продору против Јужне Африке

Морне Стејн је у току десетоминутног искључења Озија погодио гол из казненог ударца на шта је Кристиан Леали` ифано узвратио истом мером али од тог тренутка, на стадиону Ленг Парк постојао је само један тим, на несрећу домаћих навијача, то нису били њихови љубимци.

До краја меча Спрингбокси су постигли три есеја. Егзекутори су били Жан Де Вилијерс, Зејн Кирчнер и Вили Ле Ру а од недавно креатор игре Стад Франса Морне Стејн је погодио три трансформације чиме су Јужноафриканци продубили агонију Аустралије у досадашњем току Купа четири нације, обзиром да су их приковали за дно табеле.

АУСТРАЛИЈА – ЈУЖНА АФРИКА 12:38 (6:16)

Стадион: Ленг Парк у Бризбејну

Гледалаца: 50.000

Главни судија: Џорџ Кланси (Ирска)

Помоћници: Најџел Овенс (Велс), Глен Џексон (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Бен Скин (Нови Зеланд)

АУСТРАЛИЈА: Џејмс Слипер, Стивен Мур, Секопе Кепу, Роб Симонс, Џејмс Хорвил, Скот Фарди, Мајкл Хупер, Бен Моувен, Вил Џениа, Квејд Купер, Џејмс О’ Конор, Кристиан Леали’ ифано, Адам Ешли-Купер, Ник Каминс, Израел Фолау

Саиа Фаинга’а, Скот Сио, Бен Александер, Кејн Даглас, Џејк Шац, Ник Вајт, Мат Тумуа, Џес Мог

КАЗНЕ: Кристиан Леали’ ифано (9`, 23`, 44`, 53`)

ЖУТИ КАРТОН: Мајкл Хупер (50`)

ЈУЖНА АФРИКА: Тендаи Мтаварира, Бизмарк Ду Плеси,  Јани Ду Плеси, Ебен Етзебет, Филип Ван Дер Мерве, Франсоа Лоу, Вилјем Албертс,  Дуан Вермелен, Руан Пинар, Морне Стејн, Брајан Хабана, Жан Де Вилије, Џеј Џеј Енгелбрехт, Вили Ле Ру, Зејн Кичнер

Адриан Штраус, Гуртру Стејнкамп, Коерад Остхојзен, Јуандри Кригер, Сија Колиси, Јано Вермак, Пат Ламби, Јан Серфонтејн

ЕСЕЈИ: Коерад Остхојзен (6`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Морне Стејн (7`)

КАЗНЕ: Морне Стејн (14`, 29`, 35`)

ЖУТИ КАРТОН: Вилјем Албертс (9`)

ТАБЕЛА КУПА ЧЕТИРИ НАЦИЈЕ ПОСЛЕ ТРЕЋЕГ КОЛА

[table “46” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.