“СТАРЕ ГРОБАРСКЕ КУКЕ” УЛОВИЛЕ СРПСКИ КУП

ОСВАЈАЧИ КУПА СРБИЈЕ: Рагбисти Партизана.
ОСВАЈАЧИ КУПА СРБИЈЕ: Рагбисти Партизана.

Рагбисти Партизана тријумфом 24:10 (24:0) оствареним на терену Републичког завода за спорт на Кошутњаку против првотимаца Краљевског београдског рагби клуба у финалној утакмици Купа Србије преотели су момцима са Аде трофеј освојен прошле године.

Умало су се обистинле речи Божидара Јелића тренера Монархиста са конференције за медије одржане у просторијама Рагби савеза Србије пред финале Купа јер су црно-бели умало прокоцкали убедљиву предност стечену у првом полувремену.

Ривала је први начео Игор Дејановић. Крило Партизана одличним соло продором преварио је одбрану КБРК, снажним „закуцавањем“ у полседњег човека одбране прешао је преко задње препреке и положио лопту близу статива што је у великој мери олакшало посао Павлу Анђелићу да из трансформације укњижи додатна два поена.

Страствени навијач Црвене Звезде у редовма клуба из Хумске 1 поново је демонстрирао прецизност. Анђелић с две прецизне казне повисио предност на 13:0 а да ни Ненаду Матејићу бившем играчу КБРК, постизање поена из шута није страно показао је у 25. минуту дроп голом са више од 50 метара.

ДРУГИ ЕСЕЈ ПАРТИЗАНА: Бјагоје Јовановски (с лоптом) тренутак пред поентирање.
ДРУГИ ЕСЕЈ ПАРТИЗАНА: Бјагоје Јовановски (с лоптом) тренутак пред поентирање.

Да првотимцима Партизана заиста пристаје надмак Парни ваљак потврдили су у 28. минуту када су просто „самлели“ меле Монархиста а у тој ситуацији најбоље се снашао Благоје Јовановски. Свеже ожењен чеп треће линије црно-белих крунисао је одличну акцију есејем а Анђелић коме је претварање после поентирања Јовановског био једини промашај на мечу, још једном казном закључио прво полувреме убедљивим вођством од 24:0.

Ипак, младост и свежина изабраника Божидара Јелића дошла је до изражаја у наставку. Када су схватли да више нема шале и да је крањи тренутак да учине нешто више ако желе да одбране титулу освојену прошле године, Андреј Бандука који је из јуниорског погона појачао сениорски тим, оправдао је поверење тренера.

ПОЖРТВОВАН: Владимир Дејановић крило црно-белих у продору.
ПОЖРТВОВАН: Владимир Дејановић крило црно-белих у продору.

Из рака Монархиста лопта је изашла на затворену страну до осамнестогодишњака ако у опште има и толико година, који се бацио иза гол линије Партизана за 24:5.

Краљевски београдски рагби клуб наставио је притисак на противника коме је понестајало снаге у завршници меча. Ту прилику искористио је Витор Љубичић и у 77. мунуту постигао други есеј за жуто-црне.

Међутим, за нешто више од 180 секунди, како се испоставило, било је не могуће да Монархисти постигну још два претворена полагања чиме би се изборили за продужетке. Главни судија Александар Попречица који је одлично одсудио меч и ако је до не давно био првотимац КБРК, одсвирао је крај што је био знак за велико славље играча, подмадка, навијача и руководства Партизана јер је сезона окончана са пехаром у клубским витринама.

ДЕТАЉ С ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ: Жестоко.
ДЕТАЉ С ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ: Жестоко.

КБРК – ПАРТИЗАН 10:24 (0:24)

Терен Републичког завода за спорт.

Гледалаца 600.

Главни судија: Александар Попречица (Београд).

Помоћници: Мирољуб Буквић (Београд), Зоран Мичић (Београд).

КБРК: Бранимир Рељић (Марко Јаћимовић), Властимир Сретеновић, Иван Родић, Марко Јоксимовић (Михајло Протић), Владислав Спасојевић, Златан Садиковић (Никола Србљанин), Борис Мартић, Ненад Мићић, Дејан Каратракјовски (Александар Петровић), Андреја Јанковић, Тео Додић (Андреј Бандука), Александар Ђорђевић, Витор Љубичић, Никола Арсић (Душан Ћирковић).

ЕСЕЈИ: Андреј Бандука (56`), Витор Љубичић (77`).

ПАРТИЗАН: Милош Јоксимовћ (Никола Димић), Павле Анђелић, Бранислав Аћимовић (Недељко Савић), Немања Бабић, Александар Крстић, Драган Грујић, Милош Ивановић (Вукашин Медић), Благоје Јовановски (Јован Бајић), Милован Милићевић, Марко Милосављевић, Владимир Дејановић (Саша Ђукић), Марко Пријић, Милош Миланко, Игор Дејановић, Ненад Матејић.

ЕСЕЈИ: Игор Дејановић (4`), Благоје Јовановски (28`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Павле Анђелић (5`).

КАЗНЕ: Павле Анђелић (8`, 19`, 40`).

ДРОП ГОЛ: Ненад Матејић (25`).

ЖУТИ КАРТОН: Ненад Матејић (76`).

One Reply to ““СТАРЕ ГРОБАРСКЕ КУКЕ” УЛОВИЛЕ СРПСКИ КУП”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.