СТАРТУЈЕ СУПЕР РАГБИ, АЛИ ОВАЈ ПУТ СТВАРНО

ОТВАРАЈУ ДРУГОКО КОЛО СУПЕР РАГБИЈА: Хајлендери и Чифси у акцији.
ОТВАРАЈУ ДРУГОКО КОЛО СУПЕР РАГБИЈА: Хајлендери и Чифси у акцији.

Без обзира што је прво коло одиграно протеклог викенда другом рундом која стартује сутра ујутро окршајем Хајлендерса и Чифса дефинитвно почиње нова сезону Супер рагбија јер је у претходној одиграно свега два меча. Поред дуела у Данедину којим ће Поглавице кренути у одбрану титуле шампиона јужне хемисфере на програму ће бити још шест мечева док ће Крусејдерси бити слободни.

Хајлендери и Чисфи су отворили и 2012. али утакмицом у Хамилтону која је екипа из Данедина добила. После пораза на стадиону Ваикато Поглавице су везале девет победа од укупно 12 из 18 мечева што им је било довољно да сезону заврше на другој позицији у генералном пласману и касније кроз плеф оф освоје први наслов првака Супер рагбија.

ПОЈАЧАО ХАЈЛЕНДЕРСЕ: Ма` а Нону.
У ДРЕСУ ХАЈЛЕНДЕРСА: Ма` а Нону.

По информацијама које стижу с Новог Зеланда Хајлендери који имају негативан учинак у дуелу с Чифсима обзиром да су од 19 међусбоних сусрета победили у свега седам пута, фаворити су пред сутрашњи дуел што се не би рекло по припремној утакмици одиграној у Таупоу пре 20 дана када су Поглавице славиле 36:14. Франшиза базирана у региону Отаго којој ће ове сезне капитен бити Хозеа Гир појачала се доласком Ол блекса Тонија Вудкока, Ма` ае Нонуа из Блузса и Бредом Торном који се после играча у Леинстеру и Фукуоки вратио у домовину.

Чифси су задржали главнину тима али су екипу напустили пре свега Сони Бил Вилијамс и Соана Таумалоло. Момак с магичним оф лоуд способносима и неверованим продором кратко се обрео у Јапану пре него што се вратио у рагби лигу одакле је и закорачио у рагби унију 2008. године док су стуба прве линије мелеа девет есеја прошле године и друго место на листи стрелаца препоручили Перпињану.

НАЈВЕЋИ ДЕРБИ АУСТРАЛИЈЕ: Редс - Варатас.
НАЈВЕЋИ ДЕРБИ АУСТРАЛИЈЕ: Редси и Варатаси у ваздушном дуелу.

Најинтересантнији сусрет другог дана одиграће се у Бризбејну измећу Редса и Варатаса. У Аустралији је дерби и да екипе Квинсленда у Новог Јужног Велса играју кликере а камо ли када је рагби у питању. Црвендаћи који лане нису успели да одбране титулу, прошле суботе на старту сезоне су поражени у Канбери од Брамбиса. Овог петка и даље неће моћи да рачунају на повређеног Вила Гинију и Џејмса Хорвила али ће у стартној постави поново бити Квејд Купер и Дигби Иоане.

У редовима франшизе из Сиднеја сви ће с будном пажном пратити свако покрет Израела Фолауа. За момка који ће у највећем Ози дербију дебитовати у Супер рагбију кажу да је право чудо. Доказао се у рагби лиги и аустралијском фудбалу а жеља да буде најбољи и у рагби унији довела га је у Варатасе. Опширније чланак о Фолауу моћи ћете да прочитате сутра на страници Рагби Озона.

СВЕМОЋНИ ИЗРАЕЛ: Тонгански Аустралијанац у акцији у припремнонм мечу против Кусејдерса.
СВЕМОЋНИ ИЗРАЕЛ: Тонгански Аустралијанац у акцији на припремном мечу против Кусејдерса.

У другом колу Супер рагбија поред Израела Фолауа имаћемо још једног дебитанта али овог пута се не ради о поједницу него о читавом тиму. Јужна Африка је годинама покушавала да избори још једно место за своју франшизу. Створени су Саутерн Кингси али никако нису могли да се прикључе такмичењу због формата који налаже да свака од три светске веле силе има по пет екипа у првенсту јужне хемисфере.

Коначно је дато телено светло Краљевима с југа али су Супер рагби морали да напусте Лајонси, најслабија јужноафричка франшиза која ће имати прилику да се врати у елиту кроз бараж а најслабијим представником црног континента на крају сезоне, што ће по свему судећи бити управо Саутерн Кингси.

КРАЉЕВИ С ЈУГА: Лук Вотсон капитен Кингса (с лоптом) на промоцији франшизе и опреме у интересантном друштву.
КРАЉЕВИ С ЈУГА: Лук Вотсон капитен Кингса (с лоптом) и Мпхо Мбијозо на промоцији франшизе и опреме у интересантном друштву.

Тиму базираном у Порт Елизабету нико не предвиђа светлу будућност а у прогнозама њиховог учинка копља се ломе око тога да ли ће уопште бити у стању да забалеже победу у дебитантској сезони. Кингси ће свој први, историјски меч одиграти против Вестер Форса на стадиону Нелсон Мандела Беј. Више о Краљевима с југа биће сутра на нашој страници.

ПАРОВИ ДРУГОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Сутра:

ХАЈЛЕНДЕРС – ЧИФС

РЕБЕЛС – БРАМБИС

БУЛС – СТОРМЕРС

Субота, 23. фебруар:

ХУРИКЕЈНС – БЛУЗС

РЕДС – ВАРАТАС

ЧИТАС – ШАРКС

СОУТЕРН КИНГС – ВЕСТЕРН ФОРС

У колу Супер рагбија слободни су КРУСЕЈДЕРСИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.