СУПЕР СЛОБА, РАГБИСТА, ПОЛИЦАЈАЦ, ХЕРОЈ!

СЛОБА КАКВОГ ВЕЋИНА ЗНА: полицајац-херој у дресу Партизана у продору против репрезентације Црне Горе.рагби акцији
АРСИЋ КАКВОГ ВЕЋИНА ЗНА: полицајац-херој у дресу Партизана у продору против репрезентације Црне Горе.

Вест која и нема много везе са рагбијем преплавила је медијске просторе Србије. Избеглица из Ирака је у центру Београда покушао да побегне после пљачке. Међутим, на његову несрећу, натрчао је на полицајца Слободана Арсића, играча и тренера млађих категорија Рагби клуба Партизан, чијом ангажованошћу ће починилац злодела бити приведен правди.

Слободан Арсић је ексклузивно за Рагби Озон испричао шта се тачно десило, обзиром да поједини медији баратају непотпуним и нетачним информацијама.

Ирачанин је починио пљачку у Чумићевом сокачету где је од раднице отео мобилни телефон када је ова одбила да му да паре и покушала да зове газду и полицију. Продавачица је дигла узбуну а на страну правде се у виду потере за зликовцем, бацио Слободан Арсић, са колегама у цивилу Стефаном Поповићем и имењаком Слободаном Вишњићем.

Пљачкашева несрећа је била већа у томе јер је натрчао на тројицу полицајаца (од којих је један рагбиста) у Дечанској улици.  У обрачуну са пљачкашем, Слоба и сам преступник су пали кроз стаклени излог и том приликом обојица задобили посекотине.

ПОВРЕЂЕН ХЕРОЈ: Слободану Арсићу се указује помоћ после потере и обрачуна са пљачкашем. ФОТО: принтскрин Јутјуб
ПОВРЕЂЕН ХЕРОЈ: Слободану Арсићу се указује помоћ после потере и обрачуна са пљачкашем. ФОТО: принтскрин Јутјуб

Том приликом Слоба није био убоден ножем, како су поједини, назови медији, пренели (дез)инфорнмацију, већ је рана настала ос стакла разбијеног излога које падало по обојици. И том приликом, у борби за зликовцем, Слободан Арсић је показао своју човечност тиме што је својим телом, заградио и заштитио пљачкаша од стакла које је падало.

Убрзо је Слоби стигло појачање, пљачкаш је био савладан, а потом су обојица били превежени у Ургентни центар. Као последица борбе са Ирачанином Слоби ће за успомену остати посекотина на бутини пет центиметара дубока и шест широка као и четири копче-шава на доњој усни.

Слободан Арсић је своју рагби каријеру започео у Сингидунуму, касније у Краљевском београдском рагби клубу а праву играчку афирмацију је стекао у Рагби клубу Партизан. Играо је за Б репрезентацију Србије и за национални тим у рагбију седам. Тренер је млађих категорија у Партизану.

СУПЕР СЛОБА: увек омиљен, полицајац као инструктор рагбија у школи.
СУПЕР СЛОБА: увек омиљен, полицајац као инструктор рагбија у школи.

Подмладак црно-белих са осталима из клуба прикупља вредним и марљивим радом по основним и средњим школама где представља наш спорт млађима.Сиурно ће после ове акције, попут оних из холивудских филмова, бити још популарнији међу својим пуленима и успешнији у промоцији рагбија.

Слободан Арсић је овом приликом показао велику храброст али и професионалност. Ова драма се одиграла два дана пред Арсићев 27. рођендан. Демонстрирајући своју људску врлину Слоба, родом са нашег намученог Косова и Метохије, тачније, Гњилана, је на најбољи могући начин представио и наш спорт – рагби, онаквим какв јесте и какви би сви ми требали да будемо.

Хвала ти Слобо!

Јован Бајић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.