“ТУЧАРОШИ” НА РАЗГОВОРУ КОД ВЕЛШКИХ ЧЕЛНИКА

НА РАПОРТУ КОД ЧЕЛНИКА ВЕЛШКОГ САВЕЗА: Енди Паувел (лево) размењује ударце са каптеном Сараценса Стивом Бортвиком.
НА РАПОРТУ КОД ЧЕЛНИКА ВЕЛШКОГ САВЕЗА: Енди Паувел (лево) размењује ударце са каптеном Сараценса Стивом Бортвиком.

Без обзира на одвојене инциденте због којих су Лондов Воспси суспендовали играча треће линије Ендија Паувела а власник Тулона Мурер Буђелар раскинуо уговор с универзалцем у дијагонали Гевином Хенсоном, главни стратег Змајева Ворен Гетланд и извршни директор Рагби савеза Велса (ВРУ) Роџер Луис заказали су разговор с двојицом несташних, бивших репрезентативаца Велса.

У изјави за јавност руководећег тела велшког рагбија стоји:

– Поводом недавно потврђених инцидената извршни дректор Рагби савеза Велса Роџер Луис и главни тренер репрезентације Ворен Гетланд затражили су састанак с Гевином Хенсоном и Ендијем Паувело који би требао да се одржи у предстојећим данима. Док не дође до тог догађаја Рагби савез Велса неће давати саопштења.

НИ ЕСЕЈ НА ДЕБИЈУ ПРОТИВ СТАД ФРАНАСА МУ НИЈЕ ПОМОГАО: Гевин Хенсон поентира на првом мечу у дресу Тулона.
НИ ЕСЕЈ НА ДЕБИЈУ ПРОТИВ СТАД ФРАНАСА МУ НИЈЕ ПОМОГАО: Гевин Хенсон поентира на првом мечу у дресу Тулона.

Овакав потез многе је изненадио али ако се има на уму да се ближи Светско првенство и да земља која чини део Уједињеног краљевства увелико размишља с каквим снагама ће се представити на смотри најбољих репрезентација планете не чуди оваква иницијатива.

Уговор потписан на две и по године с Гевином Хенсононом раскинут је после туче Велшанина са саиграчем Метом Хиџинком (бивши репрезентативац Аустралије хрватског порекла најурен је из Вестерн Форса 2008. јер је саиграчу Хејгу Сери сломио вилицу(!) која се догодла у ноћном клубу када су првотимици Тулона прослављали веома битну победу против Тулуза која их је оставила у игри за пласман у плеј оф француског првенства.

Мулти талентовани Хенсон који је у току осамнаестомесечне паузе неиграња учествовао у разним ријалити програмина, 2007. одговарао је пред судом јер је у возу у повратку из Лондона где је постигао све поене у победи Оспрејса 19:8 против Харлеквинса у Англо-Велп куп, екстремно пијан правио инциденте а две године касније био је на оптуженичкој клупи због туче на улици у сред Кардифа.

    СРЕДИЛИ ГА НАВИЈАЧИ КВИНС ПАРК РЕНЏЕРСА: Енди Паувел.
СРЕДИЛИ ГА НАВИЈАЧИ КВИНС ПАРК РЕНЏЕРСА: Енди Паувел.

Ни Енди Паувел који је одиграо једну утакмицу с Хенсоном репрезентацији Велса није ништа мања „цвећка“. Момка који је у Лондон Воспсе дошао из Кардиф Блуза испребијали су навијачи Квинс Парк Ренџерса у познатом лондонском клубу Вокабаут на Шепардс Бушу. До туче је дошло после „чашћавања“ на националној релацији Велс – Енглеска. Паувел је избачен из националног тима у сред Купа шест нација 2010. јер је после победе над Шкотском, сутрадан, у шест сати ујутро, ухапшен јер је у алкохолисаном стању возио баги за глоф по аутопуту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.