ХАЈЛЕНДЕРСИ ПОКОРИЛИ ХАМИЛТОН

ЈУНАК: Марти Бенкс у загрљају саиграча
ЈУНАК: Марти Бенкс у загрљају саиграча

У дербију Новозеландске конференције Супер рагбија Хајлендерси су изненадили Чифсе наневши им први пораз у сезони победом 20:17 (14:3), док су са друге стране Тасманског мора Варатаси славили на гостовању против Редса 23:5 (13:0). Једина франшиза елитног друштва јужне хемисфере која ни после четвртог кола не зна за пораз су Стормерси. Момци из Кејп Тауна су у дербију Јужне Африке савладали Шарксе 29:13 (13:10).

Неочекивани тријумф Хајлендерсима на гостовању екипи која је и без обзира на пораз, захваљујући бонус бодом добијеним за пораз мањим од осам поена разлике, извојевао је Марти Бенкс. Момак који је предводио Тасман Макосе до финала Првенства провинција Новог Зеланда, ушавши у игру са клупе, нешто раније је био прецизан из казне за изједначење а у последњем минуту меча у Хамилтону, имао је присебности али и вештине, да са преко 40 метара успешно изведе казнени ударац чиме је Чифсима нанели први пораз у сезони.

У Ози дербију момци из Новог Јужног Велса су славили у Квинсленду разбивши Редсе у Бризбејну 23:5 (13:0). Утешни есеј за домаћина је постигао Маркос Котце у завршници сусрета, чиме је настављена агонија Црвендаћа.

Ни Плавци немају ништа више спортске среће од Редса. Блузси су претрпели и четврти пораз у сезони, први на свом терену, што је протеклог викенда био стадион Норт Харбур у Албанију, предграђу Окланда. За претходна три можда и има оправдања јер су их доживели на турнеји по Јужној Африци и Аустралији али га нема за неуспех од екипе која је до ове утакмице била последња на табели и пропутовала пола света да би играла меч са Плавцима.

С друге стране, једина екипа која не зна за пораз у Супер рагбију ове године су Стормерси. Олујници су у свом стадиону Њулендс у Кејп Тауну,  победили и Шарксе у дербију конференције југа црног континента.

ПАРОВИ ЧЕТВРТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ЧИФС – ХАЈЛЕНДЕРС 17:20 (3:14)

БРАМБИС – ВЕСТЕРН ФОРС 27:15 (19:8)

БЛУЗС – ЛАЈОНС 10:13 (10:3)

РЕДС – ВАРАТАС 5:23 (0:13)

ЧИТАС – БУЛС 20:39 (6:23)

СТОРМЕРС – ШАРКС 29:13 (13:10)

У четвртом колу били су слободни КРУСЕЈДЕРСИ, ХУРИКЕЈНСИ и РЕБЕЛСИ

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПОСЛЕ ЧЕТВРТОГ КОЛА

[table “28” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.