ЧЕЛИК И АРСЕНАЛ ИГРАЛИ ФИНАЛЕ ХУМАНИТАРНОГ ТУРНИРА У ВИТЕЗУ ЗА МАЛУ АНА МАРИЈУ

ПОКАЗАЛИ ХУМАНОСТ: учесници турнира у Витезу.
ПОКАЗАЛИ ХУМАНОСТ: учесници турнира у Витезу.

На терену Витез Ријека у Витезу у организацији истоименог рагби клуба одигран је међународни турнир у рагбију седам хуманитарног карактера с циљем прикупљања средстава како би се помогло лечење чеворогодишње Ане Марије Шарфадин која болује од леукемије. На скупу седмичара Босне и Херцеховине коме су рагбисти Арсенала из Тивта дали међународну ноту, титулу најбоље екипе турнира освојио је Челик из Зенице који је после велике борбе савладао први црногорски рагби клуб 12:5.

На скупу су поред домаћима Витеза, Арсенала из Тивта и Челика из Зенице учествовали још и Томислав из Томиславграда, Тешањ и Херцег из Мостара. После првих мечева издвојили су се очекивано Челик и можда не очекивано Арсенал, обзиром да је јајаста лопта заскакутала Тивтом пре тек нешто више од годину дана.

Можда да неискусни Црногорци нису направили превише грешака приликом додавња и оних почетничких, можда би у финалу изнендили велика босанског и југословенског рагбија и однели трофеј у Тиват. Овако, Челик је заслужено славио 12:5.

ФИНАЛИСТИ МЕЂУНАРОДНОГ ХУМАНИТАРНОГ ТУРНИРА У ВИТЕЗУ: рагбисти Челика из Зенице и Арсенала из Тивта (бело-плави дресови).
ФИНАЛИСТИ МЕЂУНАРОДНОГ ХУМАНИТАРНОГ ТУРНИРА У ВИТЕЗУ: рагбисти Челика из Зенице и Арсенала из Тивта (бело-плави дресови).

После турнира председник рагби клуба Витез Жељко Љубанић је изјавио:

Изузетно ми је драго да са су све екипе показале своју хуманост и колико срце рагбисте може да буде велико. Срећан сам што смо се окупили овде и без обзира на велику врућину направили спектакл. Оно што је најбитније и што нас је поред рагбија спојило је жеља да се помогне у невољи. Прикупили смо новац за лечење мале Ане Марије и сви се заједно надамо да ће јој бити боље. Задовољан сам да је публика уживала. Желим да се захвалим свим учесницима турнира – рекао је Љубанић.

РЕЗУЛТАТИ ХУМАНИТАРНОГ ТУРИРА У ВИТЕЗУ

ХЕРЦЕГ – ВИТЕЗ 12:0

ЧЕЛИК – ТЕШАЊ 24:12

АРСЕНАЛ – ХЕРЦЕГ 26:0

ТОМИСЛАВ – ТЕШАЊ 12:7

АРСЕНАЛ – ВИТЕЗ 12:5

ЧЕЛИК – ТОМИЛСЛАВ 49:5

ВИТЕЗ – ТЕШАЊ 17:5

Финале:

ЧЕЛИК – АРСЕНАЛ 12:5

One Reply to “ЧЕЛИК И АРСЕНАЛ ИГРАЛИ ФИНАЛЕ ХУМАНИТАРНОГ ТУРНИРА У ВИТЕЗУ ЗА МАЛУ АНА МАРИЈУ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.