ЧИФСИ ИЗНЕНАДИЛИ ХУРИКЕЈНСЕ

ДЕТАЉ СА МЕЧА У ВЕЛИНГТОНУ: Лук Џејкобсен постиже есеј за победу

У уводној утакмици четвртог кола Супер рагби Аотеарое, Чифси су успели да надокнаде заостатак од 19 поена са полувремена на гостовању Хурикејнсима у Велингтону и саладају их на стадиону Скај 35:29 (26:7) чиме су остварили прву победу у сезони.

Да се упорности и истрајност на крају увек исплати поново се доказало, овог пута у случају Чифса.

Хурикејнси су отворили сусрет есејем Лука Кембела и трансформацијом Џордија Барета на шта су Чифси одмах одговорили полагањем Кејлеба Траска и претварањем Демијена Мек Кензија за поравнање.

Рагбисти из главног трада Аотеарое нису пуно чекали и поново су повели у 16. минуту преко Рикија Рићителија. Есеј талонера Хурикејнса и Хоукс Беја Џорди Барет није успео да трансформише али јесте следећа два која су били дело Салесија Рајасија. Крило Урагана је положило лопту иза противничке гол линије у 22. и 37. минуту чиме су момци из Велингтона отишли на одмор са убедљивим вођством 26:7.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић

На поене у другом полувремену се чекало скоро 20 минута и били су производ Чифса. Тачније, у 57. у листу стрелаца уписао се резервиста Чејс Тиатиа. Полагање момка са клупе претворио је одлични Демијен Мек Кензи.

Већ у следећем нападу, буквално, одмах после почетног ударца, Поглавице су поново удариле. И овог пута Чејс Тиатиа је поново имао запажену улогу направивши одлучујући продор и проигравчи ко капитена Бреда Вебера који је у пуном трку примио лопту и неометано истрчао до статива где је положио. Демијен Мек Кензи је опет био сигуран из ударца за додатна два поена чиме су се рагбисти са седишем у Хамилтону приближили на свега пет заостатка за водећим Хурикејнсима.

Ношени на таласу заноса који су сами својим упорним радом створили Чифси су смогли снаге да напрае преокрет. Два пута су одбили прилику да из казне шутирају на гол, одлучили су се да ипак иду на већи плен. У првом покушају мола после добро изведеног аута нису успели да молом пренесу лопту у есеј простор Хурикејнса који су се бранили из казне али зато јесу другом. Положио је Наитоа Ах Куои за изједначење а Демијен Мек Кензи трансформацијом довео Чифсе први пут на мечу у вођство.

Који трен касније, Џорди Барет је страховитим шутем из казне, са преко 50 метара удаљености од гола вратио предност домаћинима али славље већине навијача на трибинама стадиона Скај није дуго трајало.

Поглавице су поново пробиле последњи одбрамбени зид Хурикејнса. Есеј за ново вођство је био дело још једног резервисте Лука Џејкобсена који је Демијен Мек Кензи трансформисао за 35:29 чиме су гости забележили прву победу у сезони.

И не само да су Чифси забележили прву победу у сезони, него су остварили прву победу у распону у две сезоне обзиром да од лане, од када је настао и заживео Супер рагби Аотеароа, црно – жуто – црвени нису осетили сласт победе. Одличном игром и борбом коначно су се осладили и то сласно.

ХУРИКЕЈНС – ЧИФС (26:7)

Стадион Скај у Велингтону

Гледалаца: 10.000

Главни судија: Бен О` Кифи (Нови Зеланд)

Помоћници: Мајк Фрејзер (Нови Зеланд), Џејмс Дулман (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Глен Њумен (Нови Зеланд).

ХУРИКЕЈНС: Хсавиер Нумиа, Рики Рићители, Тајрел Ломакс, Џејмс Блеквел, Исаиа Вокер Леавере, Реид Принсип, Ду Плесис Кирифи, Арди Савеа, Лук Кембел, Орбин Легер, Салеси Рајаси, Нгани Лаумапе, Били Проктор, Џулијен Савеа, Џорди Барет

Џејмс О` Рајли, Фрејзер Армстронг, Тевита Мафилео, Лиам Мичел, Деван Флендерс, Џонатан Тауматеине, Питер Умага Јенсен, Вес Гусен

ЕСЕЈИ: Лук Кембел (11`), Рики Рићители (16`), Салеси Рајаси (22`, 37`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џорди Барет (12`, 24`, 38`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ЧИФС: Едиен Рос, Самисони Таукеи` ахо, Ангус Та` авао, Тупоу Ваа` и, Наитоа Ах Куои, Мичел Браун, Сем Кејн, Лук Џејкобсен, Бред Вебер, Кејлеб Траск, Етене Нанаи Сетуро, Куин Тупаеа, Ентон Леинрат Браун, Џонах Лоув, Демијен Мек Кензи

Бредли Слејтер, Оливер Норис, Џое Апикотоа, Самипени Финау, Сајмон Паркер, Те Тоироа Тахуриоранги, Алекс Нанкивел, Чејс Тиатиа

ЕСЕЈИ: Кејлеб Траск (13`), Чејс Таитаиа (57`), Наитоа Ах Куои (66`), Лук Џејкобсен (75`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Демијен Мек Кензи (14`, 58`, 67`, 76`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.