ШАМПИОН ФРАНЦУСКЕ ПАО У ДАБЛИНУ

ДЕТАЉ С МЕЧА У ДАБЛИНУ: Аријер Ленстера Исакели Насева у наручју Жулијана Пијера.
ДЕТАЉ С МЕЧА У ДАБЛИНУ: Аријер Ленстера Исакели Насева у наручју Жулијана Пијера.

У последњој утакмици другог дана четвртог викенда Европског рагби купа и Ленстер је успео да се реваншира за пораз од пре седам дана. Представник Ирске је синоћ на стадиону Ленсдаун роуд у Даблину лако савладао Клермон 24:8 (10:3). Утакмица између Тулуза и Глазгов Вориорса која је због лоших временских услова са суботе померена на недељу из истог разлога је одложена до даљњег.

Ленстер је прво полувреме решио у своју корист есејем Кина Хилија, трансформацијом и казном Џонатана Секстона. У наставку меча домаћини  нису престали да врше притисак на шампиона Француске а леви стуб Ленстера и Ирске поново је положио лопту иза гол линије гостију. Секстон је опет био сигуран за претварање као и у 50. минуту после есеја Шона О` Брајана.

Клермон је до краја сусрета смогао снаге само још једном да поентира, овога пута полагањем репрезентативца Фиџија Наполеонија Налаге.

Играчима Тулуза и Глазгов Вориорса баш се не да да одиграју узвратну утакмицу у оквиру четвртог кола Европског рагби купа. По плану и програму такмињења Французи и Шкоти су требали да одмере снаге у суботу.

Међутим, Ворирси су касно допутовали у Тулуз због лоших временских услова а имали су и додатних проблема на аеродрому око проналажења загубљеног пртљага са целокупном опремом. Због тога сусрет је померен за дан касинје али како је снег оковао добар део Европе ни од данашњег окршаја неће бити ништа јер не постоје услови за игру на стадиону Еренст Валон у Тулузу. Сада је на Такмичарској комисији ЕРЦ да одреди нови термин за одигравање утакмице.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.