СЕДМИЧАРИ ЗВЕЗДЕ ОДБРАНИЛИ ТИТУЛУ

ПОНОВО ОСВОЈИЛИ ПЕХАР: играчи Београдског рагби клуба црвена звезда
ПОНОВО ОСВОЈИЛИ ПЕХАР: играчи Београдског рагби клуба Црвена звезда

На другом турниру Првенства Србије у рагбију седам одиграном на стадиону Краљ Петар Први у београдском насељу Бањица, најбољи су били играчи Рагби клуб Рад који су у финалу савладали Београдски рагби клуб Црвена звезда 7:5. Ипак, црвено – бели су одбранили титулу шампиона, јер су били бољи у генералном пласману. Continue reading “СЕДМИЧАРИ ЗВЕЗДЕ ОДБРАНИЛИ ТИТУЛУ”

БРКЦЗ ОДБРАНИО ТИТУЛУ У СЕДМИЦИ

ПОНОВО НЕПРИКОСНОВЕНИ У СЕДМИЦИ: Београдски рагби клуб црвена звеза
ПОНОВО НЕПРИКОСНОВЕНИ У СЕДМИЦИ: Београдски рагби клуб црвена звеза

Играчи Београдског рагби клуба црвена звезда одбранили су титулу шампиона Србије у рагбију седам. На терену Фудбалског клуба Кабел у Новом Саду нико им није био раван. Како још увек нисмо добили детаље са турнира нити од организатора Рагби савеза Србије, нити од домаћина Рагби клуба Војводина, нажалост нисмо у могућности детаљније да Вас информишемо. Continue reading “БРКЦЗ ОДБРАНИО ТИТУЛУ У СЕДМИЦИ”

СТАРТУЈЕ СРБСКА СЕДМИЦА

РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ СРБИЈЕ МИЛАН МАРИНКОВИЋ У ПРОДОРУ ПРОТИВ НОРВЕШКЕ НА ТУРНИРУ СЕДМИЦЕ У ЗАГРЕБУ. ФОТО: Берислав Рожман
РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ СРБИЈЕ МИЛАН МАРИНКОВИЋ У ПРОДОРУ ПРОТИВ НОРВЕШКЕ НА ТУРНИРУ СЕДМИЦЕ У ЗАГРЕБУ. ФОТО: Берислав Рожман

На терену Фудбалског клуба Кабел у Новом Саду сутра од 15 сати одиграће се Првенство Србије у рагбију седам у конкуренцији сениора. Титулу у дисциплини која ће вратити рагби у породицу олимпијских спортова, освојену лане,  брани Београдски рагби клуб црвена звезда која ће ривале имати још седам екипа из шест клубова. Continue reading “СТАРТУЈЕ СРБСКА СЕДМИЦА”

ОРЛОВО БЛИЖИ РИЈУ

УЗЕЛИ СРЕБРО У ЗАГРЕБУ: седмичари Србије
УЗЕЛИ СРЕБРО У ЗАГРЕБУ: седмичари Србије

Протеклог викенда у Загребу се играо турнир групе Б Европског првенства у рагбију седам у мушкој и женској конкуренцији који је уједно био и квалификациони за Олимпијске игре 2016. Сениори Србије су остварили историјски учинак заузимањем другог места које им обезбеђује наставак пута ка Рију, Хрватска је била четврта док је Босна и Херцеговина заузела десето место. Код дама, домаћице турнира су завршиле на трећем, девојке Србије на десетом а Црногорке на последњем месту. Интересантно да овај историјски учинак Орлова челницима Рагби савеза Србије се учинио небитним да би га поделили средствима информисања. Continue reading “ОРЛОВО БЛИЖИ РИЈУ”

КОМЕСАР ЗА ТАКМИЧЕЊЕ САЗВАО САСТАНАК

Вршилац дужности комесара за такмичење Рагби савеза Србије Стеван Илијашевић, заказао је састанак са клубовима и струковним организацијама, како би се дефинисао систем такмичења за предстојећу сезону. Скуп ће се одржати у уторак, 5. августа у просторијама Рагби савеза Србије у улици Средачка  број 2. Continue reading “КОМЕСАР ЗА ТАКМИЧЕЊЕ САЗВАО САСТАНАК”

БУДАЛА И КАМЕН (ОБИЧАН – НЕ МУДРОСТИ)

Драјан Штиглић (судија у средини) на финалу Купа Србије 2013 године. ФОТО: Даган Павловић
Драјан Штиглић (судија у средини) на финалу Купа Србије 2013 године. ФОТО: Драган Павловић

Сигурно сте чули за ону народну пословицу да се само будала о исти камен два пута саплиће? Верујем да јесте. Не само зато што је истинита, већ и прилично позната, а и коришћена је у многим приликама.  Ако ништа друго, морали сте је чути  бар од Вука Драшковића, много пута. Од њега сам је чуо и ја, неког мартовског дана пре много, много, година. Али не бојте се, не  пишем о политици. Тема овог поста је тихи, готово нечујни одлазак нашег тренутно најбољег рагби судије Дејана Штиглића са травнатог терена. Continue reading “БУДАЛА И КАМЕН (ОБИЧАН – НЕ МУДРОСТИ)”

КЛИНЦИ НАЈАВЉУЈУ МЕЧ СРБИЈЕ, СЕДМИЧАРИ ГА ОДЈАВЉУЈУ НА АДИ

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД РАНИЈИХ СУСРЕТА ПОДМЛАДКА СРБИЈЕ: клинци у акцији
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД РАНИЈИХ СУСРЕТА ПОДМЛАДКА СРБИЈЕ: клинци Динама (тегет дресови) и Победника у акцији

Ако којим случајем се нађете сутра у српској престоници, очекује Вас дан богат рагби дешавањима. Као предигра меча групе Б, дивизије 2 Купа европских нација у којој ће Орлови од 14 сати на терену Министарства унутрашњих послова Републике Србије покушати да се освете Израелу за пораз из 2012., у 11 сати почиње други турнир Првенства Србије за пионир и петлиће. Ако Ваше потребе за јединим правим вишешким спотром после догађаја на Макишу нису задовољене, моћићете да присуствујете другом турниру Развојне лиге рагбија седам који ће се одржати с друге стране Савског језера на терену Београдског рагби клуба са почетком у 17 сати. Continue reading “КЛИНЦИ НАЈАВЉУЈУ МЕЧ СРБИЈЕ, СЕДМИЧАРИ ГА ОДЈАВЉУЈУ НА АДИ”

СИНГИДУНУМУ ПРВИ ТУРНИР РАЗВОЈНЕ СЕДМИЦЕ

РАГБИСТИ СИНГИДУНУМА У НАПАДУ ПРОТИВ КРУШЕВЦА. ФОТО: Драган Павловић
РАГБИСТИ СИНГИДУНУМА У НАПАДУ ПРОТИВ КРУШЕВЦА. ФОТО: Драган Павловић

На првом турниру Развојне лиге у рагбију седам, одиграном на Спортском центру Инге у конкуренцији пер тимова највише успеха је имао Сингидунум остваривши све четири победе рачунајући и ону за “зеленим столом” због одустајања Балканског комарца. Continue reading “СИНГИДУНУМУ ПРВИ ТУРНИР РАЗВОЈНЕ СЕДМИЦЕ”

РАЗВОЈНА ЛИГА РАГБИЈА СЕДАМ НА ВИДИКУ

КОМБИНОВАНА ЕКИПА БАЛКАНСКОГ КОМАРЦА И ДИНАМА (уз једног играча БРК) СА ТУРНИРА БЕЛГРЕЈДС СЕВЕНС. ФОТО: Бојан Белић
КОМБИНОВАНА ЕКИПА БАЛКАНСКОГ КОМАРЦА И ДИНАМА (уз једног играча БРК) СА ТУРНИРА БЕЛГРЕЈДС СЕВЕНС. ФОТО: Бојан Белић

На терену Спортског центра Инге на београдском насељу Звездара, у недељу 6. септембра са почетком у 13 сати, у организацји Рагби клуба Балкански комарац а под покровитељством Рагби савеза Србије, одржаће се први турнир Развојне лиге у рагбију седам. Развојна лига је пилот пројекат РСС који би, претпостављам, требало за циљ да има развој рагбија седам и не само олимпијске дисциплине него уопште покретање клубова који уснули у Србији. Continue reading “РАЗВОЈНА ЛИГА РАГБИЈА СЕДАМ НА ВИДИКУ”