ПОНОВО УЗ ПОМОЋ СУДИЈЕ ОЛ БЛЕКСИ ПОБЕДИЛИ ФРАНЦУЗЕ

КОБНИ ТРЕНУТАК: Агнус Гарнер искључује Бенџамина Фала (15)
КОБНИ ТРЕНУТАК: Агнус Гарнер искључује Бенџамина Фала (15)

Нажалост, као и у првом тест мечу између Новог Зеланда и Француске одиграном протекле суботе у Окланду, и у другом који се окончао вечерас на Регионалном стадиону у Велингтону, у први план је поново избио судија. Овог пута грешком Агнуса Гарнера који је неоправдано показао црвени картон Бенџамину Фалу, Ол блекси су лакшим путем стигли до победе 26:13 (21:6) којом су освојили серију од три тест меча. Continue reading “ПОНОВО УЗ ПОМОЋ СУДИЈЕ ОЛ БЛЕКСИ ПОБЕДИЛИ ФРАНЦУЗЕ”

НОВА РУНДА СЕВЕРА И ЈУГА

ПРЕГАЗИЛИ ЕНГЛЕЗЕ: Фаф Ду Тоит пролази противнике
ПРЕГАЗИЛИ ЕНГЛЕЗЕ: Фаф Ду Тоит пролази противнике

Пред нама је други викенд Тест мечева средином године у којем ће се поново сударити дивови рагбија северне хемисфере на гостовању противницима са јужне Земљине полулопте али и селекције из најквалитетнијег друштва са онима које имају амбицију да то постану. Јапан и Италија ће одиграти други тест као и Нови Зеланд и Француска, односно Аустралија и Ирска. Идентично је и у дуелу Јужне Африке и Енглеске, односно Аргентине и Велса. Continue reading “НОВА РУНДА СЕВЕРА И ЈУГА”

ОЛ БЛЕКСИ НЕ ПРОМЕЊЕНИ ЗА ДРУГИ ТЕСТ СА ФРАНЦУСКОМ

ХАКА: изазов пред Француску
ХАКА: изазов пред Француску

Очигледно је главни стратег репрезентације Новог Зеланда био задовољан игром својих пулена у првом тесту против Француске, обзиром да је за други који им предстоји у суботу на Регионалном стадиону у Велингтону именовао идентичан тим. Continue reading “ОЛ БЛЕКСИ НЕ ПРОМЕЊЕНИ ЗА ДРУГИ ТЕСТ СА ФРАНЦУСКОМ”

СУДИЈА И ОЛ БЛЕКСИ ПОБЕДИЛИ ФРАНЦУСКУ

ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ И НЕПРАВДЕ: Лук Пирс искључује на десет минута Паула Габрилажа. ФОТО: Getty Images
ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ И НЕПРАВДЕ: Лук Пирс искључује на десет минута Паула Габрилажа. ФОТО: Getty Images

На Иден парку у Окланду, где Французи нису савладали Нови Зеланд пуне 24 године, енглески судија Лук Пирс помогао је Ол блексима да победе рагбисте са Галским петлом на грудима 53:11 (8:11) чиме је покварио утисак о утакмици која је била веома интересантна и узбудљива и украо сласт тријумфа изабраницима Стива Хенсона. Continue reading “СУДИЈА И ОЛ БЛЕКСИ ПОБЕДИЛИ ФРАНЦУСКУ”

СЕВЕР НАПАДА ЈУГ

РАТ, АЛИ САМО НА ТЕРЕНУ: Мајк Мек Доналд на леђима Артема Фатакова на Светском купу на Новом Зеланду 2011.
РАТ АМЕРИКЕ И РУСИЈЕ, АЛИ САМО НА ТЕРЕНУ: Мајк Мек Доналд на леђима Артема Фатакова на Светском купу на Новом Зеланду 2011.

Доба је када нам предстоји Тест мечеви крајем године, односно време када најбоље селекције северне одлазе да опробају снага са противницима са јужне Земљине полулопте али када и репрезентације из, такозваног, другог круга, тачније, оне које још нису достигле врхунски квалитет, имају прилике да укрсте копља са онима које су већ на том нивоу. Continue reading “СЕВЕР НАПАДА ЈУГ”

БАРЕТ БРАЋА СТВАРАЈУ ИСТОРИЈУ

БАРЕТИ: Џорди, Бауден и Скот (са леве на десно)
БАРЕТИ: Џорди, Бауден и Скот (са леве на десно)

Главни стратег Новог Зеланда Стив Хансен саопштио је тим са којим ће се супротставити Француској на терену стадиона Иден парк у Окланду у суботу у првом у серији од три тест меча. Карл Ту` инукуафе имаће прилику да дебитује са клубе док ће браћа Барет ући у историју новозеландског рагбија.  Continue reading “БАРЕТ БРАЋА СТВАРАЈУ ИСТОРИЈУ”

ЗМАЈЕВИ ПОБЕДИЛИ СПРИНГБОКСЕ У ВАШИНГТОНУ

ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Рајан Илајс постиже победоносни есеј. ФОТО: HUW EVANS PICTURE AGENCY
ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Рајан Илајс постиже победоносни есеј на очиглед Роберта Ду Прија (22). ФОТО: HUW EVANS PICTURE AGENCY

У историјској утакмици одиграној на терену стадиона Ер Еф Ка у Вашингтону између Јужне Африке и Велса, Змајеви су забележили тријумф 22:20 (14:3) против Спрингбокса есејем Рајана Елиса у последњим тренуцима меча за преокрет и трећу победу у низу у окршајима са рагбистина са југа Црног континента. Continue reading “ЗМАЈЕВИ ПОБЕДИЛИ СПРИНГБОКСЕ У ВАШИНГТОНУ”

ФИЏИ ИЗНЕНАДИО ШКОТЕ, СПРИНГБОКСИ ОПЕД ДОБИЛИ ФРАНЦУЗИ

ДОБИЛИ СЕРИЈУ БЕЗ ПОРАЗА: Спрингбокси у дуелу са Французима
ДОБИЛИ СЕРИЈУ БЕЗ ПОРАЗА: Спрингбокси у дуелу са Французима

У викенду који је обележио тријумф 30:15 Ол блекса против Лајонса, одиграна је пета рунда Тест мечева средином године када, углавном, селекције са северне хемисфере гостују јужној. За ново изненађење поново се побринуо Фиџи, овог пута  победом 27:22 против Шкотске.  Continue reading “ФИЏИ ИЗНЕНАДИО ШКОТЕ, СПРИНГБОКСИ ОПЕД ДОБИЛИ ФРАНЦУЗИ”

СЕВЕР ДОМИНАНТНИЈИ ЧЕТВРТЕ НЕДЕЉЕ ТЕСТ СЕРИЈЕ СРЕДИНОМ ГОДИНЕ

НАДВИСИЛИ АМЕРЕ: Рагбисти Грузије узимају лопту у ауту
НАДВИСИЛИ АМЕРЕ: Рагбисти Грузије узимају лопту у ауту

У викенду иза нас одиграно је 12 утакмица Тест серије средином године у којој углавном селекције са северне хемисфере гостују јужној, укључујући и турнеју Британских и Ирских Лавова по Новом Зеланду али и мечеве тимова из круга испод највалитетнијих репрезентација. У претходна два дана били су успешнији тимови са севера обзиром да је њих пет остварило тријумфе испод Екватора. Continue reading “СЕВЕР ДОМИНАНТНИЈИ ЧЕТВРТЕ НЕДЕЉЕ ТЕСТ СЕРИЈЕ СРЕДИНОМ ГОДИНЕ”

ШКОТИ ИЗНЕНАДИЛИ ВАЛАБИСЕ

СЛАВИЛИ У СИДНЕЈУ: центар Шкота Данкан Тејлор постиже први есеј на мечу. ФОТО: Getty Images
СЛАВИЛИ У СИДНЕЈУ: центар Шкота Данкан Тејлор постиже први есеј на мечу. ФОТО: Getty Images

У оквиру Серије тест мечева средином године, рагбисти Шкотске не само да су изненадили, него су били били и доминантни у дуелу са Аустралијом, поразивши је у Сиднеју на стадиону 24:19 (17:12) есејем Хамиша Вотсона у 63. минуту који је трансфоримсао Фин Расел за преокрет и велико славље. Continue reading “ШКОТИ ИЗНЕНАДИЛИ ВАЛАБИСЕ”