ОДРЕЂЕН ЖРЕБ ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Рагби савез Новог Зеланда (NZR) објавио је распоред утакмица за Првенство провинција чије је само одржавање до недавно био под знаком питања. Такмичење које носи име по спонзору Мајтре 10, почеће 11. септембра, и састојаће се из две дивизије, Премијершипа и Чемпионшипа, са по седам тимова. Играће се десет кола по једнокружном бод систему после чега ће уследити полуфинала и финала, заказана за 21., 22., односно 27., 28. новембар. Continue reading “ОДРЕЂЕН ЖРЕБ ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА”

КАНТЕРБЕРИ ОДБРАНИО ТИТУЛУ ШАМПИОНА

ПОНОВО ШАМПИОНИ НОВОГ ЗЕЛАНДА: Кантерберијанери. ФОТО: Јован Бајић
ПОНОВО ШАМПИОНИ НОВОГ ЗЕЛАНДА: Кантерберијанери прославају туширањем шампањцем. ФОТО: Јован Бајић

Рагбисти Кантерберија су тријумфовавши 43:27 (22:13) против Тасмана у финалу Премијершипа Матре 10 купа, односно Првенства провинција Новог Зеланда, одиграном на терену стадиона Рагби лига парк у Крајстчрчу, одбранили титулу шампиона Аотеарое, освојивши је осми пут за девет година. Continue reading “КАНТЕРБЕРИ ОДБРАНИО ТИТУЛУ ШАМПИОНА”

ОТАГО И НОРТ ХАРБУР У ФИНАЛУ ЧЕМПИОНШИПА

ПРОШЛИ У МЕЧ ЗА ПРЕМИЈЕРШИП: Фа` асиу Фуатаи у продору преотив Беј оф Плентија. ФОТО: Getty Images
ПРОШЛИ У МЕЧ ЗА ПРЕМИЈЕРШИП: Фа` асиу Фуатаи у продору преотив Беј оф Плентија. ФОТО: Getty Images

Рагбисти Отага постали су први финалисти Чемпионшипа Првенства провинција Новог Зеланда, обзиром да су у Данидену на терену стадиона Форсајт бар, савладали Беј оф Пленти 27:20 (14:6). У мечу за пролазак у Премијершип следеће године противник ће им бити момци Норт Харбура који су данас победили у гостима Велингтон 40:37 (20:18). Continue reading “ОТАГО И НОРТ ХАРБУР У ФИНАЛУ ЧЕМПИОНШИПА”

ВИКЕНД ПОЛУФИНАЛА МАЈТРЕ 10 КУПА

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ СУСРЕТА ОТАГА (плави дресови) и БЕЈ ОФ ПЛЕНТИЈА
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ СУСРЕТА ОТАГА (плави дресови) и БЕЈ ОФ ПЛЕНТИЈА

Првенство провинција Новог Зеланда, односно Мајтре 10 куп, како је названо из спонзорских разлога, стигло је до нокаут фазе такмичења које стартује данас првим полуфиналом Чемпионшипа у којем ће се састати Отаго и Беј оф Пленти. Continue reading “ВИКЕНД ПОЛУФИНАЛА МАЈТРЕ 10 КУПА”

МАКОСИ НАЈУБЕДЉИВИЈИ У ПОСЛЕДЊЕМ КОЛУ МАЈТРЕ 10 КУПА

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ СУСРЕТА ТАСМАНА И САУТЛЕНДА. ФОТО: PHOTOSPORT
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ СУСРЕТА ТАСМАНА И САУТЛЕНДА. ФОТО: PHOTOSPORT

У последњем колу Првенства провинција Новог Зеланда, односно Мајтре 10 купа,  најубедљивији су били момци Тасмана који су на свом Трафалгар парку у Нелсону декласирали Саутленд 56:0 (21:0) и тиме заузели друго месту на Премијершипу чиме су обезбедили предност домаћег терена у мечу полуфинала.  Continue reading “МАКОСИ НАЈУБЕДЉИВИЈИ У ПОСЛЕДЊЕМ КОЛУ МАЈТРЕ 10 КУПА”

ОТАГО УЗЕО БОДОВЕ У ПАЛМЕРСТОН НОРТУ

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОНОГ СУСРЕТА ОТАГА (плави дресови) И МАНАВАТУА
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОНОГ СУСРЕТА ОТАГА (плави дресови) И МАНАВАТУА

Првотимци Отага успели су да издејствују победу на гостовању Манаватуу, савладавши Турбосе у јединој утакмици трећег дана, последњег, деветог кола Првенства провинција Новог Зеланда у Палмерстон Норту 21:14 (18:7) и тиме, макар до краја рунде, заузму прво место у Чемпионшипу. Continue reading “ОТАГО УЗЕО БОДОВЕ У ПАЛМЕРСТОН НОРТУ”

ТАРАНАКИ ОСИГУРАО ПОЛУФИНАЛЕ

ОВЕРИО НОКАУТ ФАЗУ: Марти Мек Кензи изводи шут
ОВЕРИО НОКАУТ ФАЗУ: Марти Мек Кензи изводи шут

Рагбисти Таранакија обезбедили су учешће у полуфиналу Премијершипа тријумфом 35:32 (8:12) у јединој утакмици другог дана, последњег, деветог викенда Првенства провинција Новог Зеланда одиграној на стадиону Јероу у Њу Плимуту против Окланда. Continue reading “ТАРАНАКИ ОСИГУРАО ПОЛУФИНАЛЕ”

РЕМИ ХАРБУРА И ТАСМАНА

ПОНОВО БЛИСТАО: Марти Бенкс у загрљају рагбиста Норт Харбура: ФОТО: SPORTAL.CO.NZ
ПОНОВО БЛИСТАО: Марти Бенкс у загрљају рагбиста Норт Харбура: ФОТО: SPORTAL.CO.NZ

Последње, девето коло Првенства провинција Новог Зеланда, односно Мајтре 10 купа, којие ће издефинисати парове полуфинала Премијершипа и Чемпионшипа отворио је сусрет у Албанију између Норт Харбура и Тасмана који је завршен без победника. Реми Макосима и поделу бодова донео је Март Бенкс трансформисавши есеј Шенона Фризела три минута пред крај меча за 27:27 (13:13). Continue reading “РЕМИ ХАРБУРА И ТАСМАНА”

РЕНФУРЛИ ШИЛД ОСТАЈЕ У КРАЈСТЧРЧУ

ЗАДРЂАЛИ ЛОГ О` ВУД: деми Кантерберија Ере Енари ЗАДРЖАЛИ ЛОГ О` ВУД: деми Кантерберија Ере Енари пред убацивање лопте у скрам. ФОТО: Јован Бајићпред убацивање лопте у скрам. ФОТО: Јован Бајић
ЗАДРЖАЛИ ЛОГ О` ВУД: деми Кантерберија Ере Енари пред убацивање лопте у скрам. ФОТО: Јован Бајић

Победивши, и то убедљиво Норт Харбур на свом стадиону у Крајстчрчу, у јединој утакмици трећег дана, осмог кола Првенства провинција Новог Зеланда, рагбисти Кантерберија не само да су одбранили Ренфурли шилд освојен прошле недеље у Хамилтону, већ су и обезбедили полуфинале такмичења на домаћем терену тријумфом 47:18 (15:15). Continue reading “РЕНФУРЛИ ШИЛД ОСТАЈЕ У КРАЈСТЧРЧУ”

МАКОСИ СЛАВИЛИ У ОКЛАНДУ

ЈУНАК ПОБЕДЕ НА ИДЕН ПАРКУ: Марти Бенкс у продору против Окланда. ФОТО: SPORTSPHOTO
ЈУНАК ПОБЕДЕ НА ИДЕН ПАРКУ: Марти Бенкс у продору против Окланда. ФОТО: PHOTOSPORT

Момци Тасмана изненадили су фаворита у једином мечу другог дана осмог кола Првенства провинција Новог Зеланда. На гостовању Окланду на терену стадиона Иден Парк у највећем граду Аотеарое, Макоси су савладали најтрофејнију екипу у историји такмичења 49:31 (20:24). Continue reading “МАКОСИ СЛАВИЛИ У ОКЛАНДУ”