КАНТЕРБЕРИ ОДБРАНИО ТИТУЛУ ШАМПИОНА

ПОНОВО ШАМПИОНИ НОВОГ ЗЕЛАНДА: Кантерберијанери. ФОТО: Јован Бајић
ПОНОВО ШАМПИОНИ НОВОГ ЗЕЛАНДА: Кантерберијанери прославају туширањем шампањцем. ФОТО: Јован Бајић

Рагбисти Кантерберија су тријумфовавши 43:27 (22:13) против Тасмана у финалу Премијершипа Матре 10 купа, односно Првенства провинција Новог Зеланда, одиграном на терену стадиона Рагби лига парк у Крајстчрчу, одбранили титулу шампиона Аотеарое, освојивши је осми пут за девет година. Continue reading “КАНТЕРБЕРИ ОДБРАНИО ТИТУЛУ ШАМПИОНА”

ОТАГО И НОРТ ХАРБУР У ФИНАЛУ ЧЕМПИОНШИПА

ПРОШЛИ У МЕЧ ЗА ПРЕМИЈЕРШИП: Фа` асиу Фуатаи у продору преотив Беј оф Плентија. ФОТО: Getty Images
ПРОШЛИ У МЕЧ ЗА ПРЕМИЈЕРШИП: Фа` асиу Фуатаи у продору преотив Беј оф Плентија. ФОТО: Getty Images

Рагбисти Отага постали су први финалисти Чемпионшипа Првенства провинција Новог Зеланда, обзиром да су у Данидену на терену стадиона Форсајт бар, савладали Беј оф Пленти 27:20 (14:6). У мечу за пролазак у Премијершип следеће године противник ће им бити момци Норт Харбура који су данас победили у гостима Велингтон 40:37 (20:18). Continue reading “ОТАГО И НОРТ ХАРБУР У ФИНАЛУ ЧЕМПИОНШИПА”

ВИКЕНД ПОЛУФИНАЛА МАЈТРЕ 10 КУПА

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ СУСРЕТА ОТАГА (плави дресови) и БЕЈ ОФ ПЛЕНТИЈА
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ СУСРЕТА ОТАГА (плави дресови) и БЕЈ ОФ ПЛЕНТИЈА

Првенство провинција Новог Зеланда, односно Мајтре 10 куп, како је названо из спонзорских разлога, стигло је до нокаут фазе такмичења које стартује данас првим полуфиналом Чемпионшипа у којем ће се састати Отаго и Беј оф Пленти. Continue reading “ВИКЕНД ПОЛУФИНАЛА МАЈТРЕ 10 КУПА”

МАКОСИ НАЈУБЕДЉИВИЈИ У ПОСЛЕДЊЕМ КОЛУ МАЈТРЕ 10 КУПА

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ СУСРЕТА ТАСМАНА И САУТЛЕНДА. ФОТО: PHOTOSPORT
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ СУСРЕТА ТАСМАНА И САУТЛЕНДА. ФОТО: PHOTOSPORT

У последњем колу Првенства провинција Новог Зеланда, односно Мајтре 10 купа,  најубедљивији су били момци Тасмана који су на свом Трафалгар парку у Нелсону декласирали Саутленд 56:0 (21:0) и тиме заузели друго месту на Премијершипу чиме су обезбедили предност домаћег терена у мечу полуфинала.  Continue reading “МАКОСИ НАЈУБЕДЉИВИЈИ У ПОСЛЕДЊЕМ КОЛУ МАЈТРЕ 10 КУПА”

ОТАГО УЗЕО БОДОВЕ У ПАЛМЕРСТОН НОРТУ

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОНОГ СУСРЕТА ОТАГА (плави дресови) И МАНАВАТУА
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОНОГ СУСРЕТА ОТАГА (плави дресови) И МАНАВАТУА

Првотимци Отага успели су да издејствују победу на гостовању Манаватуу, савладавши Турбосе у јединој утакмици трећег дана, последњег, деветог кола Првенства провинција Новог Зеланда у Палмерстон Норту 21:14 (18:7) и тиме, макар до краја рунде, заузму прво место у Чемпионшипу. Continue reading “ОТАГО УЗЕО БОДОВЕ У ПАЛМЕРСТОН НОРТУ”

ТАРАНАКИ ОСИГУРАО ПОЛУФИНАЛЕ

ОВЕРИО НОКАУТ ФАЗУ: Марти Мек Кензи изводи шут
ОВЕРИО НОКАУТ ФАЗУ: Марти Мек Кензи изводи шут

Рагбисти Таранакија обезбедили су учешће у полуфиналу Премијершипа тријумфом 35:32 (8:12) у јединој утакмици другог дана, последњег, деветог викенда Првенства провинција Новог Зеланда одиграној на стадиону Јероу у Њу Плимуту против Окланда. Continue reading “ТАРАНАКИ ОСИГУРАО ПОЛУФИНАЛЕ”

РЕМИ ХАРБУРА И ТАСМАНА

ПОНОВО БЛИСТАО: Марти Бенкс у загрљају рагбиста Норт Харбура: ФОТО: SPORTAL.CO.NZ
ПОНОВО БЛИСТАО: Марти Бенкс у загрљају рагбиста Норт Харбура: ФОТО: SPORTAL.CO.NZ

Последње, девето коло Првенства провинција Новог Зеланда, односно Мајтре 10 купа, којие ће издефинисати парове полуфинала Премијершипа и Чемпионшипа отворио је сусрет у Албанију између Норт Харбура и Тасмана који је завршен без победника. Реми Макосима и поделу бодова донео је Март Бенкс трансформисавши есеј Шенона Фризела три минута пред крај меча за 27:27 (13:13). Continue reading “РЕМИ ХАРБУРА И ТАСМАНА”

РЕНФУРЛИ ШИЛД ОСТАЈЕ У КРАЈСТЧРЧУ

ЗАДРЂАЛИ ЛОГ О` ВУД: деми Кантерберија Ере Енари ЗАДРЖАЛИ ЛОГ О` ВУД: деми Кантерберија Ере Енари пред убацивање лопте у скрам. ФОТО: Јован Бајићпред убацивање лопте у скрам. ФОТО: Јован Бајић
ЗАДРЖАЛИ ЛОГ О` ВУД: деми Кантерберија Ере Енари пред убацивање лопте у скрам. ФОТО: Јован Бајић

Победивши, и то убедљиво Норт Харбур на свом стадиону у Крајстчрчу, у јединој утакмици трећег дана, осмог кола Првенства провинција Новог Зеланда, рагбисти Кантерберија не само да су одбранили Ренфурли шилд освојен прошле недеље у Хамилтону, већ су и обезбедили полуфинале такмичења на домаћем терену тријумфом 47:18 (15:15). Continue reading “РЕНФУРЛИ ШИЛД ОСТАЈЕ У КРАЈСТЧРЧУ”

МАКОСИ СЛАВИЛИ У ОКЛАНДУ

ЈУНАК ПОБЕДЕ НА ИДЕН ПАРКУ: Марти Бенкс у продору против Окланда. ФОТО: SPORTSPHOTO
ЈУНАК ПОБЕДЕ НА ИДЕН ПАРКУ: Марти Бенкс у продору против Окланда. ФОТО: PHOTOSPORT

Момци Тасмана изненадили су фаворита у једином мечу другог дана осмог кола Првенства провинција Новог Зеланда. На гостовању Окланду на терену стадиона Иден Парк у највећем граду Аотеарое, Макоси су савладали најтрофејнију екипу у историји такмичења 49:31 (20:24). Continue reading “МАКОСИ СЛАВИЛИ У ОКЛАНДУ”

ТУРБОСИ УКРОТИЛИ ЛАЈОНСЕ

СТРЕЛАЦ ЧЕТИРИ ЕСЕЈА ПРОТИВ ВЕЛИНГТОНА: Антонио Кирикири у продору. ФОТО: Елиас Родригес
СТРЕЛАЦ ЧЕТИРИ ЕСЕЈА ПРОТИВ ВЕЛИНГТОНА: Антонио Кирикири у продору. ФОТО: Елиас Родригес

У премијерном мечу осмог кола Првенства провинција Новог Зеланда, одиграном у оквиру Чемпионшипа, Манавату Турбоси су били убедљиви против Велингтон Лајонса у Палмерстон Норту савладавши их 50:28 (17:7). Јунак победе зелео – белих је био Антонио Кирикири са четири есеја. Continue reading “ТУРБОСИ УКРОТИЛИ ЛАЈОНСЕ”