ГЕТЛАНД СЕ ВРАЋА НА НОВИ ЗЕЛАНД

ДОЛАЗИ У РОДНИ КРАЈ: Ворен Гетланд
ДОЛАЗИ У РОДНИ КРАЈ: Ворен Гетланд

Човек који је вратио велшком рагбију стару славу јер су за време Ворена Гетланда Змајеви освојили шест Првенства шест нација, од којих три Грен слемом, вратиће се у домовину после Светског купа у Јапану и преузети позицију шефа струке Супер рагби франшизе Чифс из Хамилтона. Continue reading “ГЕТЛАНД СЕ ВРАЋА НА НОВИ ЗЕЛАНД”

ОДРЕЂЕНЕ СУДИЈЕ ЗА МОНДИЈАЛ У ЈАПАНУ

ЧЕТВРТИ ПУТ НА МОНДИЈАЛУ: Вејн Барнс (лево) и Најџел Овенс. ФОТО: Getty Images
ЧЕТВРТИ ПУТ НА МОНДИЈАЛУ: Вејн Барнс (лево) и Најџел Овенс. ФОТО: Getty Images

Обелодањен је 21. тим за Светски куп који ће се од 20. септембра до 2. новембра играти у земљи излазећег сунца. Он ће бити састављен од 23. делилаца правде из девет држава од којих су 12 главне судије, седам помоћних судија и четири судије који ће обављати свој посао из ТВ студија. Continue reading “ОДРЕЂЕНЕ СУДИЈЕ ЗА МОНДИЈАЛ У ЈАПАНУ”

НАХОЛО НАПУШТА НОВИ ЗЕЛАНД КРАЈЕМ ГОДИНЕ

ПРЕЛАЗИ У РЕДОВЕ ЛОНДОН АЈРИША: Ваискаке Нахоло. ФОТО: Ђузепе Мафија/ Getty Images
ПРЕЛАЗИ У РЕДОВЕ ЛОНДОН АЈРИША: Ваискаке Нахоло. ФОТО: Ђузепе Мафија/ Getty Images

Убитачно крило Хајлендерса и репрезентације Новог Зеланда Ваисаке Нахолло, на крају сезоне и обавеза на Светском купу у Јапану где ће Ол блекси покушати да други пут за редом одбране титулу шампиона и освоје укупно четврту, појачаће редове Лондон Ајриша. Continue reading “НАХОЛО НАПУШТА НОВИ ЗЕЛАНД КРАЈЕМ ГОДИНЕ”

БЕСТ СЕ ПОВЛАЧИ

ОДЛАЗИ У ЛЕГЕНДУ: Рори Бест са децом и пехарима
ОДЛАЗИ У ЛЕГЕНДУ: Рори Бест са децом и пехарима

Капитен Алстера и репрезентације Ирске, Рори Бест обавестио је новинаре на конференцији за медије да ће се после Светског купа у Јапану опростити од своје богате играчке каријере у којој је четири пута осваја Првенство шест нација, два пута са Грен слемом, три као вођа тима. Continue reading “БЕСТ СЕ ПОВЛАЧИ”

О ФОЛАУВОЈ СУДБИНИ ПОЧЕТКОМ МАЈА

НЕИЗВЕСНА СУДБИНА: Израел Фолау
НЕИЗВЕСНА СУДБИНА: Израел Фолау

Каква ће бити даља судбина Израела Фолауа после коментара на друштвеној мрежи због којих је од 12. априла најбољи играч земље кенгура суспендован од стране Варатаса и Рагби савеза Аустралије, биће позната после суботе, 4. маја када ће се одржати  саслушање. Continue reading “О ФОЛАУВОЈ СУДБИНИ ПОЧЕТКОМ МАЈА”

ХАРИС ПРОДУЖИО УГОВОР СА

ОСТАЈЕ НА АОТЕАРОИ: Нејтан Харис. ФОТО: Getty Images
ОСТАЈЕ НА АОТЕАРОИ: Нејтан Харис. ФОТО: Getty Images

Репрезентативац Новог Зеланда и првотимац Чифса Нејтан Харис продужио је уговор са матичним савезом на још две године чиме ће остати у Земљи дугог белог облака до 2021. Талонер Поглавица из Ваиката који је дебитовао за Нови Зеланд 2014., одиграо је 20 утакмица за Ол блексе и постигао два есеја. Continue reading “ХАРИС ПРОДУЖИО УГОВОР СА”

ПОКРЕНУТА СТРАНИЦА ЗА ПРОДАЈУ УЛАЗНИЦА ЗА ТОКИЈО 2020.

СПРЕМНО ЗА КУПОВИНУ: страница ОИ 2020
СПРЕМНО ЗА КУПОВИНУ: страница ОИ 2020

Пуштена у је у рад интернет страница за продају улазница за Олимпијске игре које ће се следеће године одржати у Јапану, преко које сви љубитељи спорта широм света могу доћи до својих карата за догађаје који их занимају, укључујући и рагби седам у мушкој и женској конкуренцији. Continue reading “ПОКРЕНУТА СТРАНИЦА ЗА ПРОДАЈУ УЛАЗНИЦА ЗА ТОКИЈО 2020.”

ФОЛАУ ТРАЖИ САСЛУШАЊЕ

ПРЕД ОТКАЗОМ: Израел Фолау. ФОТО: AFP
ПРЕД ОТКАЗОМ: Израел Фолау. ФОТО: AFP

Најбољи играч Варараса и Аустралије Израел Фолау суспендован је и против њега је покренут дисциплински поступак јер је пре десет дана на друштвеним мрежама поставио објаве које су окарактерисане као хомофобичне. Continue reading “ФОЛАУ ТРАЖИ САСЛУШАЊЕ”

КОЛТМАН ОСТАЈЕ ВЕРАН ХАЈЛЕНДЕРСИМА И НОВОМ ЗЕЛАНДУ

ВЕРАН ЈУГУ: Лиам Колтман талонер Хајлендерса
ВЕРАН ЈУГУ: Лиам Колтман талонер Хајлендерса

Талонер Хајлендерса Лиам Колтман продужио је уговор са франшизом базираном у Данидену и Рагби савезом Новог Зеланда, који сада важи до 2022. чиме су Брђани и Ол блекси осигурали останак двадесетдеветогодишњака на најмање три године. Continue reading “КОЛТМАН ОСТАЈЕ ВЕРАН ХАЈЛЕНДЕРСИМА И НОВОМ ЗЕЛАНДУ”

МЕК КЕНЗИ ПРОПУШТА СВЕТСКИ КУП

ПРОПУШТА МОНДИЈАЛ: Демијен Мек Кензи. ФОТО: Мајкл Бредли. Getty Images
ИЗОСТАЋЕ СА МОНДИЈАЛА: Демијен Мек Кензи. ФОТО: Мајкл Бредли. Getty Images

Универзалац у дијагонали Чифса Демијен Мек Кензи, пропустиће учешће на Светском купу у Јапану због повреде колена задобијене протеклог викенда у утакмици деветог кола Супер рагбија у којој су Поглавице из Ваиката савладале Блузс 33:29. Continue reading “МЕК КЕНЗИ ПРОПУШТА СВЕТСКИ КУП”