ТЕСТ ОДЛУКЕ У СИДНЕЈУ

КОМЕ ЛИ ЋЕ ПРИПАСТИ СЕРИЈА: дуел Валабиса и Лавова
КОМЕ ЛИ ЋЕ ПРИПАСТИ СЕРИЈА: дуел Валабиса и Лавова

Олучујућ, трећи тест меч између Валабиса и Британских и Ирских Лаовова који ће се сутра ујутру по централноевропском времену одиграти у Сиднеју, на стадиону Аустралија, пресудиће ко ће бити укупни победник серије, односно турнеје рагбиста са европских острва по земљи кенгура у години када прослављају 125 лета од првог гостовања по јужној хемисфери.

Ситуација је идентична као и пре 12 година када су Лавови последњи пут посетли Аустралију. Победили су у првом тест мечу, у другом су изгубили а у тречћем, пресудном, Валабиси су тријумфом оставили Британце и Ирце празних руку. Лавови су још од турнеје по Јужној Африци 1997. године без укупне победе у серији и чини се да ће сутра ујутро по нашем времену, бити близу циља, као никад до сад.

Међутим, у то нису убеђени баш сви навијачи тима са Старог континента јер Ворен Гетланд не само да није у стартних 15 уврстио таличног Брајан О` Дрискола, него га нема ни на клупи за резерве. Сматрају да им треба искусни Ирац што због играчких, што због предводничких способности, јер Новозеланђанин у чопор од 23 Лава због повреда не може да уврсти ни капитена Сема Вормбартона ни на његовог заменика Пола О` Конола. Њихову улогу преузеће играч друге линије мелеа Оспрејса и Велса Алун Вин Џонс.

ИЗОСТАВЉЕН: Брајан О` Дрискол
ИЗОСТАВЉЕН: Брајан О` Дрискол

Ворен Гетланд је убеђен да млађе снаге, где је тачно мслио на Џонатана Дејвиса у стартној постави и Ману Самоу Туилагија међу резервама, могу више да допринесу и победе у серији у односу на Брајана О` Дрискола који би се евентуаланом победом у серији на најбољи могући начин опросто од репрезентативног рагбија . Јавност не само у Ирској, него широм света је разочарана таквом одлуком.

Тим поводом преко друштвених мрежа огласили су се чак и светски шампион и најбољи отварач данашњице Данијел Картер, бивши Валаби Мет Гито и легенда Лавова Фил Бенет, господин који је креирао чувени есеј Барберијанса против Ол блекса у Кардифу на Армс парку 1973, изразивши своје незадовољство а на самом Фејбуку, формирана је и група “Првада за БОДа”.

Интересантно је и да међу 15 момака који ће започет одлучујућуутакмицу има чак десет Велшана, највише од 1950. године и првог теста на турнеји управо по Аустралији.

ПОНОВО У РЕПРЕЗЕНТАТИВНОЈ УЛОЗИ: Џорџ Смит
ПОНОВО У РЕПРЕЗЕНТАТИВНОЈ УЛОЗИ: Џорџ Смит

С друге стране, још један Киви али овог пута на челу стручног штаба Аустралије учинио је потпуно супротан потез. У тим је позвао ветерана Џорџа Смита који је последњу утакмицу у државном дресу одиграо у Велсу 2009. године. Роби Динс сматра да искуство играча који је са 110 мечева у златно – зеленој мајци други најискуснији Валаби после Џорџа Григана са 139, пресудно за  сусрет у Сиднеју. Унверзалац у трећој линији, ове сезоне бљешти старим сјајем у редовима Брамбиса у Супер рагбију, опоравио се од повредеде колена и спреман је сутрашњи изазов.

РЕЗУЛТАТИ БРИТАНСКИ И ИРСКИХ ЛАВОВА НА ТУРНЕЈИ ПО АУСТРАЛИЈИ

5. јун, ВЕСТЕРН ФОРС – БРИТАНСКИ И ИРСКИ ЛАВОВИ 17:69

8. јун РЕДС – БРИТАНСКИ И ИРСКИ ЛАВОВИ 12:22

11. јун КОМБИНОВАНИ ТИМ – БРИТАНСКИ И ИРСКИ ЛАВОВИ 0:64

15. јун ВАРАТАС – БРИТАНСКИ И ИРСКИ ЛАВОВИ

18. јун БРАМБИС – БРИТАНСКИ И ИРСКИ ЛАВОВИ

22. јун АУСТРАЛИЈА – БРИТАНСКИ И ИРСКИ ЛАВОВИ 21:23

25. јун РЕБЕЛС – БРИТАНСКИ И ИРСКИ ЛАВОВИ 0:35

29. јун АУСТРАЛИЈА – БРИТАНСКИ И ИРСКИ ЛАВОВИ 16:15

6. јул АУСТРАЛИЈА – БРИТАНСКИ И ИРСКИ ЛАВОВИ, трећи тест – Сиднеј, стадион Аустралија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.