ОКЛАНД ПОРАЗИО КАНТЕРБЕРИ НА ИДЕН ПАРКУ

РАЗБИЛИ ШАМПИОНА: чеп Окланда Питер Саили у продору против рагбиста из Крајстчрча
РАЗБИЛИ ШАМПИОНА: чеп Окланда Питер Саили у продору против рагбиста из Крајстчрча

Првотимци Окланда забележили су врло битан тријумф у циљу обезбеђења што бољег места на табели Премијершип дивизије пред нокаут фазау Првенства провинција Новог Зеланда. У дерби мечу не само трећег дана него уопште читавог седмог кола, савладали су Кантербери 39:19 на Иден Парку разбивши их у првом полувремену 32:7 када су обезбедили и бонус бод са четири есеја.

ДИРЕКТНО С ИДЕН ПАРКА: Јован Бајић
ИЗ ОКЛАНДА: Јован Бајић

Шампиона Новог Зеланда прво је отворио отврача Окланда Сајмон Хики а пет минута после полагања десетке у листу стрелаца се уписао и аријер Лолага Висина. Хики је трансформисао сопствено и полагање Висине али је промашио претварање после есеја десног крила Тенине Сауилеогеа. Међутим, Сајмох Хики се исправио за грешку одмах после полагања крилног треће линије Каре Прејора.

Трачак наде Кантерберију да можда и могу да избегу пораз који је увелико био на видику, улиио је Патрик Озборн у последњем минуту првог полувремена првим есејем за за црно – црвене у тренутцима када је Окланд био с играчем мање због жутог картона 
Малакаиа Фекитое.

Бројчана надмоћнија екипа из Крајстчрча је успела да предност претвори у поене. Резервиста Роб Томпсон је са два есеја вратио је екипу која је пет година за редом шампиона ИТМ Купа.

ОВЕРИО ПОБЕДУ: Џорџ Моала прима честитке за постизање есеја
ОВЕРИО ПОБЕДУ: Џорџ Моала прима честитке за постизање есеја

Ипак, све недоумице око коначног победника сусрета отколонио Џорџ Моала. Крило Окланда је постигло прве поене у наставку за плаво – беле из одличног контра напада. Моала је издржао на ногама двојицу противника који су покушали да га спрече у пентирању готово на самој есеј линији, али неуспешно. Сајмох Хики је и четврти пут био сигуран из шута за додатна два поена.

У последњих 20. минута семафор је мировао али је игра обе екипе била на високом нивоу с тим да су тимови у први план ставили удбрану. Заслуженим тријумфом Окланд ће на крају кола бити свега два бода заостатка за водећим Велингтону у Премијер дивизији Првенства провинција Новог Зеланда.

ОКЛАНД – КАНТЕРБЕРИ 39:19 (32:7)

Стадион Иден Парк у Окланду

Гледалаца: 5.000

Главни судија: Нилк Брајан

Помоћници: Ангус Мејбеј, Хамиш Вокер

Судија у ТВ студију: Шон Елиот

ОКЛАНД: Сем Претли, Том Мек Карти, Ангус Та` Авао, Лиаки Моли, Џек Витон, Шон Поларт, Кара Прајор, Питер Саили, Вејн Нгалуафе, Сајмох Хики, Џорџ Моала, Хедли Паркерс, Малакаи Фекитоа, Тенина Сауилеоге, Лолага Висина

Нејтан Вела, Паулиаси Ману, Со` отала Фа` асо` о, Шон Брукман, Офа Ту` унгафаси, Џуниор Полулеилигага, Мелани Нанаи

ЕСЕЈИ: Сајмох Хики (10`), Лолага Висина (15`), Тенина Сауилеоге (22`), Кара Прејор (36`), Џорџ Моала (60`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Сајмох Хики (11`, 16`, 36`, 60`)

КАЗНЕ: Сајмох Хики (11`, 16`)

ЖУТИ КАРТОН: Малакаи Фекитоа (39`)

КАНТЕРБЕРИ: Џо Муди, Бен Фунел, Непо Лаулала, Џоел Еверсон, Мет Сајмонс, Лук Вајтлок, Џорџ Вајтлок, Наси Ману, Вили Хајнц, Ричи Мо` унга, Милфорд Кересома, Рајан Кроти, Адам Вајтлок, Патрик Осборн, Џони Мек Никол

Кори Флин, Паеа Фа` ануну, Лук Катене, Џордан Тауфуа, Енди Елис, Роб Томпсон, Џејми Веран

ЕСЕЈИ: Патрик Осборн (40`), Роб Томпсон (45`, 48`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (40`+)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.