ПРВЕНАЦ ЛИДСА

ЖЕСТОКО: Детаљ с дуела Лидса и Глостера (црвено-бели дресови)
ЖЕСТОКО: Детаљ с дуела Лидса и Глостера (црвено-бели дресови)

Премијерни мечеви 12. кола Премирејршипа, уједно и први утакмице енглеског Првенства у 2011. години донеле су доста изненађења. Последњепласирани Лидс Карниги коначно је успео да оствари прву победу у сезони савладавши као домаћин Глостер 15:13 (10:10). Казном Олија Барклија у полседњим секундама сусрета Лондон Ајриш је претрпео и пети, узастопни пораз. Шут отварача био је пресудан за тријумф Бата 25:24 (9:17) на стадиону Мадејски у Редингу. Нортхемптон Сеинтси доживели први неуспех у Првенству. На Френклинс гардену победили су их гостујући Харлеквинси 16:13 (3:10).

КРВАВО: Луси Муди (лево) пред контакт с Метом Гарвејом.
КРВАВО: Бесни пас Луси Муди (лево) капитен Енглеске и првотимац Бата пред контакт с Метом Гарвејом.

Ирске избеглице имале су предност од осам поена на полувремену јер је крило репрезентације Самое Салоси Тагицакибау у трећем, односно Ричард Торп у 37. минуту постигао есеј које је трансформисао Крис Малоун. У првом периоду игре за Бат све поене укњижио је Оли Баркли и тада се чинило да ће Лондон Ајриш коначно забележити тријумф после пет узастопних пораза.

ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Оли Баркли изводи победоносну казну.
ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Оли Баркли изводи победоносну казну.

У другом полувремену игра се распламсала и екипе су смењивале у вођству есејима Мајкла Класенсена за Бат и Топсија Оџоа за Ајриш. Ипак, Оли Баркли решио је сусрет са још две казне од чега је последња у судијској надокнади времена била пресудна за победу Бата.

КОНАЧНО: Мајкл Стивенсон постиже есеј за прву победу Лидса.
КОНАЧНО: Мајкл Стивенсон постиже есеј за прву победу Лидса.

Лидс Карниги је напокон осетио сласт победе. После изједначене борбе у првих 40 минута сусрета када су обе екипе по једном положиле лопту иза противничке гол линије а шутери били прецизни за претварање и из казне, по доласку с одмора есеј Мајкла Стивенсона у 69. минуту коначно је вратио осмех на лица присталицама, руководству и играчима Лидса.

ЗАУСТАВЉЕН: Светац Крис Ештон не пролази Џордана Тарнера Хола.
ЗАУСТАВЉЕН: Светац Крис Ештон не пролази Џордана Тарнера Хола.

Да Светци нису савршени синоћ су доказали Харлеквинси који су нанлели први пораз првопласираној екипи Премијершипа. Нортхемптон је имао вођство на полувремену јер је поред казне Стивен Мајлер био сигуран и из трансформације после казненог есеја који је досудио арбитар против Харлеквинса због обарања мелеа. Том приликом судија Дин Ричардс је показао жути картон Џону Андресу због учињеног прекршаја а и капитену Нику Истеру због протеста па су гости из Лондона у првих десет минута другог полувремена били с два играча мање на терену.

Та чињеница као да је дала додатни подстрек и снагу Харлеквинсима који су до изједначења дошли полагањем Данија Кера и претварањем Ника Еванса а Новозеланђанин је погодио и две казне до краја сусрета за победу гостију 16:13.

Јуче:

ЛИДС КАРНИГИ – ГЛОСТЕР 15:13 (10:10).

ЛОНДОН АЈРИШ – БАТ 24:25 (17:9).

ХОРТХЕМПТОН СЕИНТС – ХАРЛЕКВИНС 13:16 (10:3).

Данас:

ЕКСЕТЕР ЧИФС – ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС

ЛОНДОН ВОСПС – ЊУКАСЛ ФАЛКОНС

СЕЈЛ ШАРКС – САРАЦЕНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.