И ЕНГЛЕЗИ ПАЛИ ПОД НОГЕ ОЛ БЛЕКСА

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Џулијен Савеа у продору против Црвених ружа
ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Џулијен Савеа у продору против Црвених ружа

Нови Зеланд је у оквиру трећег викенда Тест мечева крајем године успео да оправда улогу фаворита у дуелу са Енглеском, не на начин који су очекивали присталице момака у црном обзиром на прошлогодиши исход меча са данашњим ривалом, али су изабраници Стив Хенсона били довољно добри да пређу преко Црвених ружа на терену стадиона Твикенхем у Лондону и остваре победу 30:22 (20:16) у сусрету на којем је Данијел Картер постао пети играч са одиграних 100 утакмица за Ол блексе.

Светским шампонима је требало свега два минута да дођу вођства. Из акције која није претерано обећавала, Керијан Рид је одлично офлоудом пре него што су га тројица Енглеза избацили у аут, проиграо Џулијена Савеу који је недодирнут положио готово између статива и тиме у великој мери олакшао извођење трансформације Данијел Картер који је био прецизан.

Овен Фарел је смањио на 3:7 из казненог ударца али је најбољи отварач света на идентичан начин поново вратио разлику на седам поена предности.

Предност Ол блекса се удвостручила после есеја Керијана Рида и још једног претварања Данијела Картера али Енглези су се убрзо вратили у меч. Капитен домаћих Крис Робшоу је три пута одлучио да лопту уместо на гол Овен Фарел из казне избаци у аут што је уродило плодом али тек после скрама када су Новозеланђани изгубили посед на сопствено убацивање.

ЏО ЛОНЧБУРИ ПОСТИЖЕ ЕСЕЈ
ЏО ЛОНЧБУРИ ПОСТИЖЕ ЕСЕЈ

Керијан Рид није успео да покупи неконтролисану лопту која му је испала у напред али је одбитак у есеј простору поклопио Џо Лончбури за друго полагање у репрезентативној каријери. Овен Фарел је био сигуран из трансформације. Стрелац првог есеја за светске шампионе је добио жути картон због уласка у рак из офсајда што је омогућило Енглезима да преузму иницијативу.

Ерон Круден који је у 25. минуту заменио Данијела Картера јер је десетка гостију морала да напусти игру због истегнућа задње ложе, је био прецизан из казне али је Фарел везао два прецизна казнена ударца на гол чиме се вођство Ол блекса истопило на четири поена. Недисциплина у редовима гостију омогућила је рагбистима у белом да направе преокред са још два успешна шута Овена Фарела.

Међутим, Џулијен Савеа је убрзо вратио ствари у нормалу другим полагањем на сусрету. Крило Хурикејнса перфектно је упослио Ма` а Нону а Савеа је у завршној фази акције прошао кроз тројицу противника који су му се испречили на самол гол линији. Ерон Круден није пропустио прилику да увећа предност трансформацијом и казненим ударцем у 72. минуту да заокружи тријумф Новог Зелнда 30:22.

ЕНГЛЕСКА – НОВИ ЗЕЛАНД 22:30 (16:20)

Стадион Твикенхем у Лондону

Гледалаца: 81.739

Главни судија: Крег Жубер (Јужна Африка)

Помоћници: Најџел Овенс (Велс), Франциско Пастрана (Аргентина)

Судија у ТВ студију: Клејтон Томас (Велс)

ЕНГЛЕСКА: Џо Марлер, Дилан Хартли, Дан Кол, Џо Ланчбури, Кортни Лоувс, Том Вуд, Крис Робшоу, Ли Диксон, Овен Фарел, Бенџамин Фоуден, Били Твелвтрис, Џоел Томкинс, Крис Ештон, Мајк Браун.

Том Јангс, Мет Мулан, Дејвид Вилсон, Џеф Парлинг, Бен Морган, Бен Јангс, Тоби Флуд, Алекс Гуд.

ЕСЕЈ: Џо Лончбури (24`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Овен Фарел (25`)

КАЗНЕ: Овен Фарел (7`, 34`, 39`, 53`, 60`)

НОВИ ЗЕЛАНД: Тони Вудкок, Кевин Меаламу, Овен Френкс, Семјуел Вајтлок, Броди Реталик, Лиам Месам, Ричард Мек Коув, Керијан Рид, Ерон Смит, Данијел Картер, Џулијен Савеа, Ма` а Нону, Бен Смит, Чарлс Пиутау, Израел Даг.

Ден Колс, Вајат Крокет, Чарли Фаумуина, Лук Романо, Стивен Луатуа, Тавера Кер Барлоув, Ерон Круден, Рајан Кроти.

ЕСЕЈИ:Џулијен Савеа (2`, 64`), Керијан Рид (17`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Данијел Картер (3`, 18`), Ерон Круден (65`)

КАЗНЕ: Данијел Картер (13`), Ерон Круден (32` 71`)

ЖУТИ КАРТОН: Керијан Рид (33`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.