МЛАДОСТ РАЗОРУЖАЛА ВИТЕЗОВЕ

ЗАГРЕБПЧАНИ У ПРОДОРУ ПРОТИВ МАЂАРА. ФОТО: Берислав Рожман
ЗАГРЕБПЧАНИ У ПРОДОРУ ПРОТИВ МАЂАРА. ФОТО: Берислав Рожман

Рагбисти загребачке Младости су на домаћем терену, популарном Кртињаку, у склопу трећег кола групе Б Балканско – дунавског првенства забележили и трећу победу у сезони, чиме не само да су остали једина екипа у свом друштву која не зна за неуспех него су и задржали прво место на тебли. Нова жртва момака из главног града Хрватске је био Витезек из Естергома који је после 80 минута игре претрпео први пораз у такмичарској 2013/2014 17:8 (7:3).

Прву радост најстаријем клубу Хрватске и његовим притсалицама донео је Андреј Јосип Михаљ, свега три минута од уласка у игру заменивши на крилу Тина Бубанка у 26. минуту сусрета, полагањем које је трансформисао Ник Јуришић за предност 7:0. Гости са саме границе Мађарске и Словачке коју представља река Дунав, успели су да смање вођство ривала прецизним казненим ударцем аријера Џорџа Колета.

У наставку је Ник Јуришић поново био прецизан, овог пута из казне пре него што је Марко Буљановић есејем увеђао разлику на 15:3. Јуришић је поново био сигуран из претварања после поентирања саиграча из друге линије мелеа  чиме је трећи везани тријумф постао сушта реалност.

Слаба утеха за Витезове из Естергома је било полагање Хуана Карлоса Бербесија, још једног интернационалнца у редовима гостију чиме су ублажили пораз за коначних 17:8.

МЛАДОСТ – ВИТЕЗЕК 17:8 (7:3)

Игралиште на Сави у Загребу

Главни судија: Александар Попречица (Србија)

Помоћници: Силвио Живановић (Хрватска), Жељка Бутковић (Хрватска)

Делегат: Денис Величковић (Хрватска)

МЛАДОСТ: Матије Јазвић, Денис Берчић, Винко Удовичић, Марко Буљановић, Марко Буљац, Крешимир Марковић, Јосип Лучић, Антонио Валиџић, Марко Бунић, Ник Јуришић, Ален Јагатић, Дарио Охсенхем, Антонио Иванковић, Тин Бубанко, Иван Шута

Звонимир Грашић, Марко Анић, Игор Ормуш, Андреј Јосип Михаљ, Денис Галић, Иван Латковић

ЕСЕЈИ: Андреј Јосип Михаљ (26`), Марко Буљановић (69`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ник Јуришић (27`, 70`)

КАЗНА: Ник Јуришић (66`)

ЗИТЕЗЕК: Золтан Хекел, Иштван Хок, Бела Варга, Золтан Хусар, Габор Чаквари, Атила Јамбор, Хуан Карлос Бербеси, Золтан Колер, Атила Чако, Циприан Борзош, Еуген Ифтоде, Раул Заиба, Даниел Сош, Богдан Стаматин, Џорџ Коле

Ђер Хаспел, Иштван Кобли, Тамаш Волентер, Тамаш Иван

ЕСЕЈ: Хуан Карлос Бербеси (79`)

КАЗНА: Џорџ Коле (39`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.