КБРК И ПОБЕДНИК УБЕДЉИВИ


ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ДИНАМА И ПОБЕДНИКА
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ДИНАМА И ПОБЕДНИКА

Окршаји другог кола Првенства Србије нису донели изненађења. Победник је у Панчеву декласирао Динамо 85:16. Сличну судбину доживео је Крушевац на гостовању Краљевском београдском рагби клубу претрпевши пораз 64:0. У Новом Саду Жарково је савладало Војводину 23:13 док је сусрет између Партизана и Гвоздене тврђаве одложен на захтев Смедереваца.

Утакмица одиграна на помоћном терену Градског стадиона у Панчеву ни мало није подсећана на ону пре четири месеца када је Динамо тријумфовао против Победника 24:12. Истини за вољу, тај сусрет је одигран у оквиру Б групе Првенства где се шампион такмичио с комбинованом екипом. И овога пута Победник је довео најблаже речено, други тим али клубу који је у походу на седму титулу, пету узастопну то није сметало да просто самеље ривала.

Динамо који је важио за перспективану дружину и све изненадио прошле сезоне добрим играма као да сада пролази кроз турбулентна времена. За сусрет с Победником није се појавило седам првотимаца тако да је тренер Горан Димитријевић био приморан да се скине и одигра утакмицу кад за то већ нису били кадри његови пулени.

Краљевски београдски рагби клуб на Ади Циганлији убедљиво је савладао Крушевац. Монархисти су зрело одиграли меч не дозволивши противнику да постигне ни почасне поене. С друге стране момци с „београдског мора“ постигли су 64 поена. Новом убедљивом победом и још једним бонус бодом који се добија за четири и више постигнутих есеја Краљевски београдски рагби клуб задржао је челну позицију на табели.

Једина екипа која је успела да консолидује редове и после пораза претрпљеног у првом колу тријумфује у другом је Жарково. Рагбисти из предграђа престонице смогли су снаге да с гостовања Војводини из Новог Сада однесу цео плен. Победом 23:13 освојили су прва четири бода у новој сезони.

Сусрет Партизана и смедеревске Гвоздене тврђаве одложен је на захтев екипе из престонице деспота Ђураћа Бранковића. Како је код нас рагби и даље аматерски спорт играче Гвоздене тврђаве пословне обавезе спречиле се су да дођу на мегдан црно-белима. Свакако треба поздравити разумевање стручног штаба и руководства Партизна које имало слуха за проблеме Смедереваца и пристало да се утакмица одигра у првом слободном термину.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.