ЧЕТВРТО КРШТЕЊЕ КЛУБА СА АДЕ

ПОНОВО ПРОМЕНИЛИ ИМЕ
ПОНОВО ПРОМЕНИЛИ ИМЕ

Клуб с Аде Циганлије који је 1983. године основан као Београдски рагби клуб, а 1994. називу додао префикс Краљевски, да би га пре не пуне две године уклонио, још једном је променио име. Џивџани, Ројалисти па поново Џивџани од данас се званично зову Београдски рагби клуб Црвена Звезда. Интересантно је да сада у српској престоници постоје чак три клуба у два спорта који имају име црвено – белих.

Први рагби клуб Црвена Звезда је основан средином 50` година и био је активан до краја пете деценије претходног века, везан за рагби лигу која се тада играла на простору Југославије. Нови клуб Црвена Звезда је формиран 2005. и бави се кодом рагбија са 13 играча на терену и живот му је поново удахнуо Милош Кућанчанин, бивши играч, тада Краљевског Београдског рагби клуба.

У рагбију 15 Црвена Зведа је зачета 2008. од стране Марка Јовановића и Стевана Илијашевића али се није такмичила ни у једној категорији, све док је није преузео Божидар Јелић, по одласку из, тада још увек Краљевског београдског рагби клуба који је играчко име стекао у Београдском Рагби Клубу, да не буде забуне, истом клубу.

Садашње руководство бившег Београдског рагби клуба, Краљевског београдског рагби клуба али и до недавно поново Београдског рагби клуба, променило је четврти пут у клубској историји име и по решењу Агенције за привредне регистре Републике Србије од данашњег дана, 21. јануара 2014. године званично ће се звати Београдски рагби клуб Црвена Звезда.

Редакција Рагби Озона жели пуно спортских успеха играчима и руководству клуба у спортским активностима.

2 Replies to “ЧЕТВРТО КРШТЕЊЕ КЛУБА СА АДЕ”

  1. С обзиром на стање у фудбалу боље да су му дали име “Београдски рагби клуб Реал Мадрид” или тако нешто… ма мислим шта се ја мешам… срећно…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.