ФРАНЦУЗИ НАСТАВЉАЈУ ШАМПИОНСКУ ТРКУ

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ПАРИЖАНА (бели дресови)И ОЛИМПИКА
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ПАРИЖАНА (бели дресови)И ОЛИМПИКА

И најбољи рагбисти Француске после две недеље борбе на тлу Старог континенда у оквиру Европског рагби купа, односно Челинџ купа, враћају се домаћим обавезама. Вечерас ће 17. деоницу трке за Буклије де Брену отворити окршај у Паризу на терену стадиона Жан Боин између друголасираног Стад Франса и Кастра, шампиона Топ 14 који је само један бод заостатка за момцима из главног града земље Галских петлова на трећем месту табеле. Преосталих шест мечеваа одиграће се сутра.

Да су у Паризу, барем оном делу који припада Стад Франсу јер у Града светлости обитава и Расинг Метро, најозбиљније схватили задатак повратка у сам врх домаћег али и европског такмичења, поред позиције у генералном пласману сведочи и чињеница да међу стартних 15 екстравагантног клуба нема места за играча попут Дигбиа Иоанеа.

У ДРЕСОВИМА СТАД ФРАНСА: Морне Стејн и Дигби Иоане (десно)
У ДРЕСОВИМА СТАД ФРАНСА: Морне Стејн и Дигби Иоане (десно)

Поред бившег репрезентативца Аустралије који је са Редсима 2011. освојио Супер рагби, на клупи за резерве биће и Жил Плисон, још увек у калкулацијама за државним тим Француске за предстојећи Куп шест нација. Оне на које дефинитвно могу да рачунају навијачи Стад Франса поред осталих су капитен екипе и селекције Италије Серђо Парисе и отварач Јужне Африке Морне Стејн.

ПАРОВИ  17. КОЛА ТОП 14

Данас:

СТАД ФРАНС – КАСТР ОЛИМПИК

Сутра:

БАЈОН – КЛЕРМОН

БИЈАРИЦ ОЛИМПИК – ОЈОНИКС

БРИВ – ТУЛОН

ГРЕНОБЛ – ПЕРПИЊАН

МОНПЕЉЕ – БОРДО

РАСИНГ МЕТРО – ТУЛУЗ

ТАБЕЛА ТОП 14 ПРЕД 17. КОЛО

[table “20” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.