ЧИФСИ СЛАВИЛИ У НОВОЗЕЛАНДСКОМ ДЕРБИЈУ

КОБАН ПО БИВШЕ САИГРАЧЕ: стрелац првог есеја за Чифе Роби Фруен у продору против Крусејдерса
КОБАН ПО БИВШЕ САИГРАЧЕ: стрелац првог есеја за Чифе Роби Фруен у продору против Крусејдерса

У премијерној утакмици другог кола Супер 15 рагбија која је практично покренула комплетну сезону, одиграној на стадиону Рагби лига парк у Крајстчрчу, дерби Новозеландске конференције је припао две године за редом шампионима јужне хемисфере који су савладали најтрофејнију франшизу такмичења 18:10 (8:0). За тријумф Чифса против Крусејдерса једни од најодоворнијих су били Робу Фруен и Џејмс Лоу који постигли по есеј док је Ерон Круден био прецизан из трансформације и две казне.

Прво полагање гостију уследило је после брзо изведеног аута у коме је повратник међу Поглавице Милс Мулиаина, добро прочитао ситуацију на терену и убацио лопту у игру са стране. Она је брзом дистрибуцијом кроз дијагоналу дошла до Робија Фруена који је после операције на срцу и успешног опоравка, пред почетак нове сезоне стигао у Чифсе управо из Крусејдерса.

Продорни центар је као у шали прошао четворицу противника, мећу којима је био и капитен домаћина и репрезентације Новог Зеланда Ричард Мек Коув, и испринтао до есеј простора за савршен повратак на терен и деби за нови тим. Ерон Круден који је промашио претварање, био је сигуран из казненог ударца у завршници првог полувремена као и на почетку другог за вођство 11:0 када се учинило да се победник меча већ назире.

Ипак, Крусејдерси су се, по ко зна који пут, као феникс дигли из пепела и стигли ривала на свега један заостатка полагањем Семјуела Вајтлока, трансформацијом и казном Тома Тејлора. Момци са јужног острва Аотеарое, били су доминантни у завршници и прекорет и победа су висили у ваздуху. Међутим, у акцији у којој су имали вишак на страни и у којој је већ било виђено полагање домаћих за славље, резервиста Џејмс Лоу је пресекао додавање Крсташа и муњевито отрчао до угла есеја и пентирао за оверу прве, веома бине победе у сезони, обзиром да се ретко узимају бодови у Крајтчрчу.

КРУСЕЈДЕРС – ЧИФС 10:18 (0:8)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 18.000

Главни судија: Крис Полок

Помоћници: Ник Брант, Мајк Лаш

Судија у ТВ студију: Крис Ват

КРУСЕЈДЕРС: Тим Пери, Кори Флин, Овен Френкс, Семјуел Вајтлок, Доминик Бирд, Џорџ Вајтлок, Ричард Мек Коув, Лук Вајтлок, Енди Елис, Тајлер Блејендал, Нафи Туитаваки, Рајан Кроти, Рејнолд Ли Ло, Џони Мек Никол, Израел Даг

Бен Фунел, Вајат Крокет, Непо Лаулала, Лук Романо, Мет Тод, Вили Најнц, Том Тејлор, Роб Томпсон

ЕСЕЈ: Семјуел Вајтлок (49`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Том Тејлор (50`)

КАЗНА: Том Тејлор (74`)

ЖУТИ КАРТОНИ: Доминик Бирд (36`), Џорџ Вајтлок (44`)

ЧИФС: Џејми Мекинтош, Рис Маршал, Бен Тамеифуна, Мајк Фицџералд, Броди Реталик, Лиам Месам, Тевита Колоаматанги, Кејн Томпсон, Аугустин Пулу, Ерон Круден, Асаели Тикоиротума, Чарли Нгати, Роби Фруен, Тим Нанаи – Вилијамс, Милс Мулиаина

Нејтан Харис, Паулиаси Ману, Бен Афеаки, Мет Сајмонс, Ник Кросвел, Тавера Кер Барлоу, Ендру Хорел, Џејмс Лоу

ЕСЕЈИ: Роби Фруен (14`), Џејмс Лоу (79`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ерон Круден (80`)

КАЗНЕ: Ерон Круден (39`, 45`)

ЖУТИ КАРТОН: Бен Тамеифуна (40`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.