УДАРИЋЕ БРАТ НА БРАТА

НА СУПРОТНИМ СТРАНАМА СКРАМА: браћа Френкс, Овен у дресу Крусејдерса лево и Бен у бојама Хурикејнса десно
НА СУПРОТНИМ СТРАНАМА СКРАМА: браћа Френкс, Овен у дресу Крусејдерса лево и Бен у бојама Хурикејнса десно

Премијерна утакмица седмог кола Супер рагбија Крусејдерс – Хурикејнс, протећиће и у знаку дуела браће Френкс, који су до претходне сезоне заједно браниили боје Крсташа. Међутим, од како је старији Бен, прошле године прешао у Урагане, сусрет буразерa на супротним странама је био неминован али и посебно интересантан, јер Бен игра на позицији левог стуба, а Френкс десног што их чини директним противницима јер су тачно један наспрам другог у скраму, што простор за братску љубав и чување своди на минимум.

БУРАЗЕРИ: Бен и Овен (десно) Френкс
БУРАЗЕРИ: Бен и Овен (десно) Френкс

Вечерашњи сусрет, неће бити први директан дуел батица. Играли један против другог први пут 2007. године у Првенству провинција Новоз Зеланда када је Бен представљао Тасман а Френкс Кантербери. По признању, старији бата се и не сећа тог дуела најбоље јер су обојица били на терену свега десет, 15 минута. Међутим, Бен се сигурно сећа њиховог првом међусобног окршаја у Супер рагбију који се десио лане. У Велингтону 8. марта 2013. Хурикејнси су савладали Крусејдерсе 29:28 али је млађи Френкс, вратио бати мило за драго већ 25. јуна исте године, у узвратном мечу када су Крсташи славили у Крајстчрчу 25:12.

НА РЕПРЕЗЕНТАТИВНОМ ЗАДАТКУ: Овен (лево) и Бен Френкс
НА РЕПРЕЗЕНТАТИВНОМ ЗАДАТКУ: Овен (лево) и Бен Френкс

Иначе, обојица браће су репрезентативци Новог Зеланда с том разликом да је млађи Френс, рођен 23. децембра 1987. срекао статус Ол блека у тест мечу 2009. против Италије, док је старији Бен, који је дошао на свет 27. јануара 1984., позван у репрезентацију годину дана раније када је и дебитовао против Манстера. Међутим, прилику за први тесм меч морао да сачека још две године до меча са Ирском када је постигао и први репрезентативни есеј.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.