СВЕЦИ И ДАЉЕ НЕ ЗНАЈУ ЗА ПОРАЗ

ЦЕНТАР НОРТХЕМПТОНА ФИЛ ДОУСОН ПРОСЛАВЉА ЕСЕЈ ПРОТИВ БАТА
ЦЕНТАР НОРТХЕМПТОНА ФИЛ ДОУСОН ПРОСЛАВЉА ЕСЕЈ ПРОТИВ БАТА

Једина екипа која ни после три кола енглеског Премијершипа није осетила горчину пораза је Нортхемптон Сеинтс. Овог пута жртва Светаца био је Бат који је поражен 31:10. Новајлија из Ексетера и даље наставља с добрим играма, нову победу 22:17 Чифси су остварили против Фалконса док забрињава форма Тајгерса, Харлеквинса.

Нортхемптон Сеинтс – Бат    31:10 (11:3)

Нортхемптон је забележио трећу узастопну победу у првенству Енглеске. На стадиону Френклинс гарден савладали су Бат освојивши бонус поен. Два есеја за Свеце постигао је Крис Ештон а по један су била дело Фила Доусона и резервисте Џоа Ансброуа.

Поене за Бат један од најстаријих клубова у Енглеској и прошлосезонског полуфиналисту Преимијершипа донели су Сем Вести казном, Бен Вилијамс есејем и Оли Баркли трансформацијом.

Сејл Шаркс – Харлеквинс    21:17 (6:17)

ПРОДОР МАРКА КУЕТА ПОРЕД ТОМА ВИЛИЈАМСА ПРЕ ПОЕНТИРАЊА
ПРОДОР МАРКА КУЕТА ПОРЕД ТОМА ВИЛИЈАМСА ПРЕ ПОЕНТИРАЊА

Недисциплина која је коштаја два жута картона Харлеквинсе највећи је узрок другог узастопног пораза екипе из Лондона. И поред предности на полувремену 17:6 стигавши есејима Џорџа Лоува и Џордана Тарнера Хола и трансформацијама Ника Еванаса који је био прецизан и из казне Харлекини нису имали снаге а највише дициплине да приведу тријумфално меч крају.

Сејл Шаркси преузели су иницијативу у другом полувремену поготово по искључењу на десет минута бившег репрезентативца Енглеске Олија Смита у 47. односно аргентинског интернационалца Томаса Ваљехоса у 63. минуту.

Преокрет и прелазак вођство Сејл Шарксима обезбедили су Марк Куето и Кајли Тонети полагањем лопте у есеј простор Харлеквинса а Ник Меклиод је погодио претврање као и трећу казну.

Ексетер Чифс – Њукасл Фалконс    22:17 (10:10)

РАСТУЋА ЗВЕЗДА ЕКСЕТЕР ЧИФСА: Герет Стенсон
РАСТУЋА ЗВЕЗДА ЕКСЕТЕР ЧИФСА: Герет Стенсон

Најпријатније изненађење нове сезоне Премијершипа наставља добрим партијама да одушевљава рагби јавност Енглеске. Ексетер Чифси у трећој рунди првенства успели су да остваре другу победу. На домаћем стадиону Сенди парк страдао је Њукасл поразом 22:17.

У првих 40 минута виђена је изједначена борба у којој су се екипа смењивале у вођству. Најпре су Чифси повели казном преко Герета Стенсона да би Фалконси узвратили есејем Чарлија Амсбрија који је трансформисао Џими Гуперт. Одговор Ексетера је уследио поентирањем Тома Џонсона и претварањем Стенсона а Њукасл је изједначио казном Гуперта.

И у другом полувремену настављена је резултатска клацкалица. Стенсон је с две казне довео Ексетер у предност од 16:10 али још један преокрет на мечу уследио је поентирањем Роба Викермана и претварањем Гуперта.

Ипак, звезда тријумфа поново је био отварач Поглавица Герет Стенсон. Млади Ирац демонстрирао је прецизност из још два казнена ударца што је било довољно екипи из Девона за другу победу на домаћем терену док су Њукасл Фалконси морали да се задоље бонус бодом оствареним за пораз од седам и мање поена разлике.

Лондон Воспс – Лестер Тајгерс     37:30 (18:30)

БЕЗ МИЛОСТИ ПРЕМА БИВШЕМ КЛУБУ: Том Варндел постиже есеј против Лестер Тајгерса
БЕЗ МИЛОСТИ ПРЕМА БИВШЕМ КЛУБУ: Том Варндел постиже есеј против Лестер Тајгерса

Други пораз шампиону Енглеске нанели су Лондон Воспси. Лестер Тајгерси савладани су на Адамс парку у Хај Вајккомбу са 37:30 а најзаслужнији за још једно спотицање првака био је управо бивши Тигар Том Варндел који је пред почетак сезоне попунио рој Оса.

Крило Воспса већ у петом минуту сусрета скренуо је пажњу газдама Лестера да су можда направили грешку допустивши му да пређе у Лондон. Брзоноги Варндел искористио је своје атлетске атрибуте и продором по левој небрањеној страни терена успео је да положи лопту у сам угао есеј простора Тајгерса.

Да нема ни мало милости према клубу у коме је стекао пуну играчку афирмацију Том Варндел показао је и у 31. минуту када је постигао други есеј за 18:18 али нова два полагања Лестера, дела Билија Твелвтриса и Тома Крофта винула су Тигрове у вођство 30:18.

Међутим, четири прецизна казнена ударца Дејва Волдера донела су ново поравнање пре ного што је Ричард Хоутон есејем четири минута пред крај меча омогућио Волдеру да трансформацијом овери победу Лондон Воспса 37:30 против Лестер Тајгерса.

ЦЕНТАР ЛИДСА ЏЕЈМС ТИНКНЕЛ У ДУЕЛУ СА САРАЦЕНИМА
ЦЕНТАР ЛИДСА ЏЕЈМС ТИНКНЕЛ У ДУЕЛУ СА САРАЦЕНИМА

Лидс Карниџи – Сараценс     14:26 (0:13)

Једини тријумф на страни трећег викенда Премијершипа остварили су Сараценси гостовањем Лидс Карниџију на стадиону Хедингли савладавши клуб из западног Јоркшира са 26:14 (13:0). Есеје за Сарацене постигли су Дејвид Стретл и Скалк Бритц док је Дерик Хугард био прецизан из обе трансформације и четири казне.

За Лидс у листу стрелаца уписали су се Џејмс Тинкнлел поентирањем, Крис Луис Прет једном и Ли Хинтонс с две казне.

Лондон Ајриш – Глостер      23:16 (10:6)

ЏОРЏ СТАУВЕРС ПОСТИЖЕ ЕСЕЈ ЗА ЛОНДОН АЈРИШ ПРЕКО ЦЕНТРА ГЛОСТЕРА МАЈКЛА ТИНДАЛА
ЏОРЏ СТАУВЕРС ПОСТИЖЕ ЕСЕЈ ЗА ЛОНДОН АЈРИШ ПРЕКО ЦЕНТРА ГЛОСТЕРА МАЈКЛА ТИНДАЛА

После порза од Бата у другом колу Лондон Ајриш смогао је снаге да превазиђе потешкоће и  консолидује редове за нове изазове што је и потврдио победивши Глостер 23:16 на домаћем терену стадиона Мадејски у Редингу.

Четири бода „ирским избеглицама“ обезбедили су Џејмс Бакленд и Џорџ Сауверс есејима а Рајан Ламб је поред оба претврања био прецизан и из три казне.

Глостер је успео да извуче бонус бод за пораз од седам и мање поена разлике преко Никија Робинсона који је погодио три казне, есејем Леслија Ваиниколоа и трансформацијом Тима Тејлора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.