ЛЕМИ РЕШИО ДРАМУ У ХАЈ ВАЈКОМБУ

ТРЕНУТАК УДЛУКЕ: Девид Леми тренутак после поклапања лопте у есеју Тулуза.
ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Девид Леми (црни дрес) тренутак после поклапања лопте у есеју Тулуза.

У драми виђеној на стадиону Адамс парк у Хај Валкомбу Лондон Воспси су успели да прекину победоносни низ шампиона Европе победивши Тулуз у последњем минуту есејем Дејвида Лемија. У другом мечу у оквиру групе 6 Њупорт Гвент Драгонси претрпели су пораз на свом терену од Глазгов Вориорса 23:16 (6:6).

Французи су повели 7:0 есејем Јаника Жузиона и трансформацијом Давида Скреле али су Воспси до одласка на одмор неочекивано направили преокрет. Десетоминутна предност играча више на терену због жутог картона Луиса Пикамола резултирала је поенрирањем резервног аријера Ричарда Хоутона који је заменио повређеног Марка Ван Гисбергена, претварањем и двема казнама Дејва Волдера.

ИСКЉУЧЕЊЕ: Алан Роланд показује црвени картон Флоријану Фрицу.
ИСКЉУЧЕЊЕ: Алан Роланд показује црвени картон Флоријану Фрицу.

У наставку меча сви су били убеђени у силовит одговор четвороструког првака Старог континента. Међутим, Тулуз је у 47. минуту сам себи загорчао судбину јер је Флоријан Фриц зарадио искључење због опасног обарања Тома Варндела а Волдре је повисио на 16:7 трећим прецизним ударцем из казне.

Ипак, поново с играчем мање али овога пута до краја утакмице, гости се нису предавали и не само да се нису предали него су и бројчано ослабљени стигли вођство ривала с три казне репрезентативног отварача Француске Давида Скреле.

УНЕО ЖИВОСТ У ИГРУ ВОСПСА: Ричард Хоутон стрелац првог есеја за Осе.
УНЕО ЖИВОСТ У ИГРУ ВОСПСА: Ричард Хоутон стрелац првог есеја за Осе.

Врхунац драме десио се у последњем минуту утакмице. Самоанац на крилу Воспса Дејвид Леми поклопио лопту у есеј протору Тулуза после сопственог шута кроз одбрану гостију за нови преокрет, победу Оса 21:16 и први пораз Француза чиме им је ускраћена предност домаћег терена у четвртфиналу Европског рагби купа.

Два есеја канадског репрезентативца јужноафричког порекла Данијела Таилифереа Хаумана Ван Дер Мервеа у последњих 15 минута меча обезбедила су победу 23:16 (6:6) Ратницима из Глазгова на гостовању у Њупорту Гвент Драгонсима.

УКРОЋЕНИ ЗМАЈ(ЕВИ): Патрик Лич заустављен од играча Вориорса.
УКРОЋЕНИ ЗМАЈ(ЕВИ): Патрик Лич заустављен од играча Вориорса.

Змајеви су претрпели и шести неуспех, имали су предност 16:6 поентирањем Аледа Бруа, трансформацијом, дроп голом и двема казнама Џејсона Товија док је на другој страни Руард Џексон погодио две казне. Најаву преокрета поентирањем наговестио је Колин Грегор а потврду је дао Ван Дер Мерве у самој завршници сусрета.

РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА ОДИГРАНИХ У ГРУПИ 6

ЛОНДОН ВОСПС – ТУЛУЗ 21:16 (13:7)

ЊУПОРТ ГВЕНТ ДРАГОНС – ГЛАЗГОВ ВОРИОРС 16:23 (6:6)

КОНАЧНА ТАБЕЛА ГРУПЕ 6

[table “10” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.